Γερμανία: Βρέθηκε άθικτο ψημένο κέικ ύστερα από 79 χρόνια

Αν και πέρασαν 79 χρόνια, ένα ψημένο κέικ βρέθηκε άθικτο στο Λίμπεκ, που είχε καταστραφεί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Μια ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε σ’ ένα κελάρι στη γερμανική πόλη Λίμπεκ ένα κέικ με αμύγδαλα και φουντούκια που ήταν σχεδόν άθικτο, παρά το γεγονός ότι ψήθηκε πριν από 79 χρόνια.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση των τοπικών Αρχών που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο αλλά βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτές τις ημέρες, εξηγείται ότι το κέικ (μαύρο λόγω του χρόνου και μερικώς απανθρακωμένο) εξακολουθεί να έχει το σχήμα του, με όλες τις αυθεντικές διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Αυτό το κέικ προσφέρει μια… γεύση από μια σκοτεινή στιγμή στη γερμανική Ιστορία, καθώς τη νύχτα της 28ης Μαρτίου 1942 σημειώθηκε επίθεση από βομβαρδιστικά της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας.

Μάλιστα, η εν λόγω επίθεση θεωρείται ως η πρώτη μεγάλη βρετανική αεροπορική επιδρομή κατά γερμανικής πόλης εν μέσω της διάρκειας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Περίπου 25.000 άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους εκείνη την ημέρα και το ιστορικό κέντρο του Λίμπεκ καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το κέικ διασώθηκε από πιο σοβαρές ζημιές καθώς βρισκόταν στο κελάρι του σπιτιού ενός τοπικού εμπόρου ονόματι Γιόχαν Βέρμε και όταν οι βόμβες κατέστρεψαν το οίκημα, τα συντρίμμια χρησίμευσαν ως προστασία για το υπόγειο.

«Όποιος έστρωσε το τραπέζι είχε βγάλει τα καλύτερα σκεύη της οικογένειας, καθώς ακόμα και η μουσική διατηρήθηκε, με αρκετούς δίσκους γραμμοφώνου», λένε οι ειδικοί, οι οποίοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πόλη του Λίμπεκ είναι ένας αρχαιολογικός θησαυρός.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου | Πηγή: sputniknews.gr

Video

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.