Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Γερμανία-WhatsApp: Προσοχή σε μήνυμα σχετικά με μάσκες

Γερμανία-WhatsApp: Προσοχή σε μήνυμα σχετικά με μάσκες

Γερμανία-WhatsApp: Κατά την πανδημία του κορωνοϊού κυκλοφορούν μεταξύ άλλων και πολλά ψεύτικα νέα.

Οι ψεύτικες ιστορίες τρόμου διαδίδονται συχνά μέσω των κοινωνικών μέσων ή της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp.

Η αστυνομία προειδοποιεί επί του παρόντος για μια αλυσίδα μηνυμάτων που αποστέλλεται σε μεγάλο αριθμό.

Σύμφωνα με το μήνυμα, πρόκειται να συμβούν τα εξής:

Άνθρωποι θα χτυπήσουν το κουδούνι της πόρτας και θα σας υποδείξουν πως έχουν μαζί τους μάσκες και θα σας ζητήσουν να τις φορέσετε.

Οι μάσκες είναι εμποτισμένες με αναισθητικό. Όποιος ενδώσει σε αυτό το τέχνασμα, θα ληστευθεί.

Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την τρομακτική ιστορία; Το αστυνομικό τμήμα του Στράλσουντ εξέτασε τα μηνύματα, τα οποία διανέμονται κυρίως στην περιοχή Vorpommern-Rügen. “Το αστυνομικό τμήμα του Στράλσουντ δεν γνωρίζει ακόμη κάποια τέτοια υπόθεση”, ανέφερε ένα δελτίο τύπου στις 28 Ιανουαρίου.

“Ακόμη και σε εθνικό επίπεδο η έρευνα δεν έχει επιβεβαιώσει κανένα από αυτά τα εγκλήματα.”

Επειδή δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι οι μάσκες με το υποτιθέμενο αναισθητικό και οι άνθρωποι που τις μοιράζουν υπάρχουν και στην πραγματικότητα, η αστυνομία υποθέτει πως πρόκειται για φάρσα.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η είδηση δεν είναι καινούρια.

Πέρυσι, η ιστορία διαδόθηκε σε όλη τη Γερμανία μέσω WhatsApp. Το ποιος κρύβεται πίσω από αυτό δεν είναι ακόμα σαφές. Το σημαντικό τώρα είναι ότι το μήνυμα δεν θα πρέπει να κοινοποιείται πλέον.

Εάν η ιστορία με τις μάσκες με το αναισθητικό ή μια παρόμοια ιστορία εμφανιστεί στο κινητό σας τηλέφωνο, η αστυνομία συμβουλεύει τα ακόλουθα:

  • Τα μηνύματα που προωθούνται συχνά μπορούν να αναγνωριστούν στο WhatsApp, για παράδειγμα μέσω των γκρίζων βελών δίπλα στη λέξη “προώθηση” με πλάγιους χαρακτήρες.
  • Μην προωθείτε τέτοια μηνύματα. Αυτό τρομάζει τους περισσότερους πολίτες.
  • Εάν είναι απαραίτητο, στείλτε αυτήν την αστυνομική αναφορά στον αποστολέα και εξηγήστε την σε αυτόν.
  • Όσοι προωθούν ψευδείς αναφορές ή μηνύματα με ποινικό περιεχόμενο μπορούν να γίνουν υποκείμενο ποινικής δίωξης. Η πηγή θα πρέπει πάντα να ελέγχεται, προτού κάνετε κλικ στην προώθηση.

Η υπηρεσία γνωρίζει ότι τα μηνύματα εξαπλώνονται εύκολα μέσω του WhatsApp και ότι είναι επικίνδυνο εάν λαμβάνονται τέτοιες λανθασμένες αναφορές.

Το WhatsApp επομένως προσπαθεί να λάβει μέτρα κατά των ψεύτικων ειδήσεων. Όσο όμως οι ιστορίες τρόμου και τα ψέμματα εξακολουθούν να κοινοποιούνται σε ιδιωτικές συνομιλίες, αυτό θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.