Γερμανία: Πώς ο Υπ.Υγείας θέλει να νομιμοποιήσει την κάνναβη;

Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας και του χασίς είναι αμφιλεγόμενη. Τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, ο υπουργός Υγείας παρουσίασε τα βασικά σημεία του πώς θα πρέπει να μοιάζει.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach (SPD) παρουσίασε τα βασικά σημεία σχετικά με τη σχεδιαζόμενη ελεγχόμενη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Σύμφωνα με αυτές, στο μέλλον η αγορά και η κατοχή 20 γραμμαρίων κάνναβης από την ηλικία των 18 ετών θα πρέπει κατ’ αρχήν να απαλλάσσεται από την ποινή.

Αυτό αναφέρει το Redaktionsnetzwerk Deutschland με αναφορά στα βασικά σημεία που συντονίζονται επί του παρόντος μεταξύ των υπουργείων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Επιπλέον, θα επιτρέπεται η προσωπική καλλιέργεια έως δύο φυτών κάνναβης. Η ποσότητα της ουσίας THC στη νομιμοποιημένη κάνναβη θα είναι το πολύ 15 τοις εκατό.

Ωστόσο, για την πρόληψη “εγκεφαλικών βλαβών που σχετίζονται με την κάνναβη”, μόνο προϊόντα με περιεκτικότητα THC όχι μεγαλύτερη από δέκα τοις εκατό μπορούν να πωλούνται σε νέους μεταξύ 18 και 21 ετών, αναφέρεται περαιτέρω.

Το όριο κατοχής των 20 γραμμαρίων κάνναβης θα πρέπει να ισχύει ανεξάρτητα από την προέλευση του προϊόντος κάνναβης και την περιεκτικότητα σε THC.

Κατ’ αρχήν, η κάνναβη δεν θα πρέπει πλέον να χαρακτηρίζεται νομικά ως ναρκωτικό. Εάν οι νέοι κάτω των 18 ετών συλληφθούν με κάνναβη, θα ισχύει επίσης η εξαίρεση από την ποινή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα βασικά σημεία, τα γραφεία πρόνοιας νέων θα μπορούσαν να υποχρεώσουν τους νέους να συμμετέχουν σε μαθήματα πρόληψης.

Τα καταστήματα κάνναβης θα πρέπει να τηρούν ελάχιστη απόσταση από σχολεία, παιδικές και νεανικές εγκαταστάσεις

Οι τοποθεσίες των καταστημάτων κάνναβης θα ρυθμιστούν: Θα πρέπει να υπάρχουν ελάχιστες αποστάσεις από σχολεία, παιδικές και νεανικές εγκαταστάσεις.

Παρά τη νομιμοποίηση, θα πρέπει να παραμείνει απαγορευμένη η διαφήμιση προϊόντων κάνναβης. Σύμφωνα με την έκθεση, θα ισχύσει γενική απαγόρευση της διαφήμισης.

Σύμφωνα με τα βασικά σημεία, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιτραπεί η πώληση όχι μόνο σε αδειοδοτημένα καταστήματα, αλλά και σε φαρμακεία.

Με αυτόν τον τρόπο, η μαύρη αγορά θα μπορούσε να καταπολεμηθεί καλύτερα λόγω της ευρύτερης προσφοράς, ιδίως στις αγροτικές περιοχές.

Πριν από έναν μήνα, ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP) είχε δώσει την προοπτική της νομιμοποίησης της κάνναβης για το επόμενο έτος.

Ωστόσο, ο επίτροπος για τα ναρκωτικά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Burkhard Blienert, είχε δηλώσει τον Ιούλιο ότι είναι απίθανο ο νόμος για τη νομιμοποίηση της κάνναβης να τεθεί σε ισχύ πριν από το 2024.

Είπε ότι ο συνασπισμός θα παρουσιάσει ένα σχετικό σχέδιο στο τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο Lauterbach είχε δηλώσει στα τέλη Ιουνίου ότι περίπου τέσσερα εκατομμύρια ενήλικες κάνουν χρήση κάνναβης. Υπάρχει μεγάλη μαύρη αγορά και οργανωμένο έγκλημα σε αυτές τις περιοχές, είπε.

Επιπλέον, είπε, θα μπορούσαν να παρατηρηθούν προσμίξεις, ορισμένες από τις οποίες προστέθηκαν για να μεταφερθούν οι άνθρωποι από την κάνναβη σε άλλα ναρκωτικά.

“Η χρήση κάνναβης με μέτρο, καλά διασφαλισμένη, ποιοτική και χωρίς εγκλήματα απόκτησης είναι κάτι που πρέπει να γίνει αποδεκτό και αποτελεί μέρος μιας σύγχρονης κοινωνίας”, δήλωσε ο Lauterbach.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.