Γερμανία: Υπάλληλος υπεξαίρεσε επιδόματα αναπηρίας ύψους 175.000 ευρώ

Υπάλληλος του περιφερειακού γραφείου Tempelhof-Schöneberg του Βερολίνου κατηγορείται για υπεξαίρεση 175.000 ευρώ από τα χρήματα της αναπηρικής υποστήριξης των δικαιούχων του επιδόματος.

Κρατικός υπάλληλος κατηγορείται για κλοπή επιδομάτων αναπηρίας ύψους χιλιάδων ευρώ

Ο 45χρονος (πρώην πλέον) υπάλληλος των τοπικών αρχών του Βερολίνου κατηγορείται ότι έκλεψε επί δυόμισι χρόνια επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης ύψους 175.000 ευρώ από άτομα με αναπηρία.

Ο άνδρας, ο οποίος είναι γνωστός μόνο ως Sven Q., πήγε τη Δευτέρα στο δικαστήριο του Βερολίνου για να υπερασπιστεί την υπόθεσή του.

Ο κρατικός υπάλληλος (Beamter), ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον υπολογισμό και την εντολή πληρωμής των παροχών, κατηγορείται ότι άλλαξε τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών στα έντυπα των δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων με εκείνους του δικού του τραπεζικού λογαριασμού.

Στη συνέχεια φέρεται να διέταζε αναδρομικές πληρωμές για ανύπαρκτους λόγους. Στην αρμοδιότητά του είχε την εξουσία να εγκρίνει πληρωμές μέχρι 5.000 ευρώ.

Η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel ανέφερε ότι ο Sven Q. χρησιμοποιούσε τα χρήματα, περίπου 6.000 ευρώ μηνιαίως, για ταξίδια και αγορά πολυτελών ειδών.

Ο δικαστής του Βερολίνου κατηγορεί τον υπάλληλο για υπεξαίρεση

Ο δικαστής του δικαστηρίου του Βερολίνου Tiergarten δήλωσε τη Δευτέρα ότι πρέπει να παραδειγματιστεί ο Sven Q.

Στον Beamter επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών και διατάχθηκε να επιστρέψει τα χρήματα που είχε κλέψει. Ο Q. κατηγορήθηκε για 103 περιπτώσεις υπεξαίρεσης.

Στη Γερμανία, οι Beamte κατέχουν ένα ειδικό καθεστώς που τους παρέχει πολύ καλή ασφάλεια εργασίας. Μόνο οι Beamte που διαπράττουν σοβαρά εγκλήματα μπορούν να χάσουν τη δουλειά τους.

Οι Beamte έχουν επίσης ένα ειδικό είδος ασφάλισης υγείας, γνωστό ως Beihilfe, το 50% της οποίας καλύπτεται από το κράτος.

Προσπαθώντας να εξηγήσει τα εγκλήματά του, ο Sven Q. δήλωσε: “Λυπάμαι βαθύτατα για ό,τι έκανα και μέχρι σήμερα δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί το έκανα. Έπεσα σε μια μαύρη τρύπα, όπου απλώς λειτουργούσα”, ανέφερε η Tagesspiegel.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.