Γερμανία: Υπέρ της ταχείας έγκρισης του Sputnik πρωθυπουργοί κρατιδίων

Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ και ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) δήμαρχος και κυβερνήτης του κρατιδίου του Βερολίνου Μίχαελ Μιούλερ, τάσσονται υπέρ της ταχείας έγκρισης του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό Sputnik V στη Γερμανία.

“Χρειαζόμαστε κάθε εμβόλιο που μπορούμε να αποκτήσουμε”, δήλωσε σήμερα ο κ. Μίχαελ Μιούλερ μετά από τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής των κρατιδίων, οι οποίοι συνομίλησαν κατά τη διάρκειά της και με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ανάγκη υποβολής αίτησης για κανονική έγκριση του εν λόγω ρωσικού αλλά και άλλων εμβολίων.

“Εννοείται πως εάν έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε αυτό το εμβόλιο, φυσικά θα το θέλουμε. Και θα εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία”, τόνισε ο κ. Μιούλερ, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της διάσκεψης των πρωθυπουργών των ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ επεσήμανε με τη σειρά του ότι “σύμφωνα με όλες τις γνωμοδοτήσεις, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι ένα καλό εμβόλιο, εν μέρει δε καλύτερο και από ήδη εγκριθέντα.

Ως εκ τούτου, δεν ενδείκνυται τώρα να επεξεργαζόμαστε τα πάντα με τον κλασικό γραφειοκρατικά λεπτολόγο τρόπο κατά την εξέταση του εμβολίου αυτού.

Οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να εγκρίνουν το εμβόλιο γρήγορα, με αποτελεσματικό τρόπο και χωρίς καθυστερήσεις.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει επίσης να έλθει σε επαφή με τους παρασκευαστές του εμβολίου εγκαίρως.

Η επείγουσα έκκλησή μου είναι να μην χάσουμε άλλη μία ευκαιρία”, τόνισε ο Ζέντερ στην τηλεδιάσκεψη .

Προηγουμένως, οι πρωθυπουργοί τριών ανατολικογερμανικών κρατιδίων (Σαξονίας, Σαξονίας-Άνχαλτ και Θουριγγίας ), δύο Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και ένας του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) αντίστοιχα, είχαν επίσης ταχθεί εμφατικά υπέρ του εμβολίου Sputnik V με δηλώσεις τους στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.