Γερμανία: Yπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού o Μοντγκόμερι

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, ιατρών και νοσηλευτών στη Γερμανία τάσσεται ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι.

Παράλληλα, υπέρ του εμβολιασμού μόνο των εργαζομένων στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς τάσσεται ο γενετιστής και μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας Βόλφραμ Χεν. Διαφωνεί με αμφότερους ο αρμόδιος για θέματα Υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ.

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι σκόπιμος μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης. Στον ιατρικό τομέα, επίσης, οι γιατροί και οι νοσηλευτές πρέπει να εμβολιαστούν εάν έρχονται τακτικά σε επαφή με ασθενούντες από τον κορωνοϊό για να προστατευθούν οι ίδιοι, για να προστατεύσουν τους ασθενείς που νοσηλεύονται και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των νοσοκομείων», δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στα αυριανά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

Αντίθετο στον υποχρεωτικό εμβολιασμό το SPD

Ο αντίλογος προήλθε από τον αρμόδιο για θέματα Υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ: «Απορρίπτω έναν τέτοιο υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Πάντα τονίζαμε ότι δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν να εμβολιαστεί. Οι πολιτικοί πρέπει να τηρήσουν το λόγο τους, διαφορετικά θα χάσουν κάθε αξιοπιστία. Επιπλέον, μια τέτοια υποχρέωση δεν είναι απαραίτητη δεδομένου ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν ούτως ή άλλως», δήλωσε στον ίδιο Δημοσιογραφικό Όμιλο.

Προηγουμένως, ο ειδικός για θέματα γενετικής του ανθρώπου και μέλος της γερμανικής Επιτροπής Δεοντολογίας Βόλφραμ Χεν είχε ταχθεί με δηλώσεις του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του Ντίσελντορφ Rheinische Post υπέρ του εμβολιασμού των εργαζομένων στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, αλλά όχι και υπέρ του γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Πληροφορίες: Funke-Mediengruppe, Rheinische Post | Πηγή: iefimerida.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.