Γερμανία: Υπό συζήτηση το άνοιγμα κομμωτηρίων λόγω «μαύρης αγοράς»

Τη θέση ότι τα κομμωτήρια στη Γερμανία πρέπει να ανοίξουν ξανά εν μέσω lockdown, με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται αυστηροί κανόνες κατά της διασποράς κορωνοϊού, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Ο Χορστ Ζέεχοφερ γνωστοποίησε ότι έχει δημιουργηθεί μια «μαύρη» αγορά στα κομμωτήρια, με κομμωτές να πηγαίνουν με το βαλιτσάκι από σπίτι σε σπίτι.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης του lockdown -άποψη που έχει επανειλημμένα εκφράσει και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών ζήτησε άνοιγμα των κομμωτηρίων στη Γερμανία σύντομα, προκειμένου να καταπολεμηθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διασποράς του ιού από οικογένεια σε οικογένεια.

«Στην παρούσα κατάσταση, είμαι σαφώς υπέρ της παράτασης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, αλλά πρέπει να ανακαλέσουμε εκείνα τα μέτρα που προφανώς δεν έχουν κανένα προστατευτικό αποτέλεσμα» ξεκαθάρισε σε δήλωσή του στο Spiegel.

«Μια “μαύρη” αγορά έχει δημιουργηθεί από τους κομμωτές και όλο και περισσότεροι άνθρωποι περιποιούνται τα μαλλιά τους με άλλους τρόπους. Και χωρίς να τηρούνται κανόνες υγιεινής. Αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να επιτραπεί το άνοιγμα των κομμωτηρίων στη Γερμανία με αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής». Αυτό τόνισε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός.

Και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε με αυστηρότητα ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς. Όπως είναι τα νοσοκομεία ή οι οίκοι ευγηρίας. Δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός στο θέμα αυτό. Τα σχολεία (όμως) θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρις ότου εκπονηθεί ένα πειστικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Δυστυχώς, δεν γνωρίζω κανένα (τέτοιο σχέδιο) από οποιοδήποτε κρατίδιο, ενώ είναι επειγόντως απαραίτητο και έχει καθυστερήσει πολύ».

Στήριξε την προσπάθειά μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.