Γερμανία: Υποχρέωση σε δήμους να εγκαταστήσουν βρύσες;

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να υποχρεώσει τις πόλεις και τους δήμους να δημιουργήσουν περισσότερες δημόσιες βρύσες για δωρεάν πόσιμο νερό. Αυτό αποτελεί επίσης μέρος της προετοιμασίας για “επίμονα κύματα καύσωνα”

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να υποχρεώσει τις πόλεις και τους δήμους να εγκαταστήσουν βρύσες πόσιμου νερού σε δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο, το πόσιμο νερό θα πρέπει στο μέλλον να είναι “ελεύθερα διαθέσιμο σε όσο το δυνατόν περισσότερους δημόσιους χώρους”, όπως ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι βρύσες θα τοποθετούνται, για παράδειγμα, σε πάρκα και πεζόδρομους, “εάν αυτό είναι τεχνικά εφικτό και ανταποκρίνεται στις τοπικές ανάγκες”.

“Η πρόσβαση σε πόσιμο νερό πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη για όλους τους ανθρώπους στη Γερμανία“, εξήγησε η ομοσπονδιακή υπουργός Περιβάλλοντος Steffi Lemke (Πράσινοι).

Πρώτο βήμα: προγραμματίζονται 1.000 βρύσες

Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, υπάρχουν ήδη περισσότερες από 1.300 δημόσιές βρύσες πόσιμου νερού σε όλη τη Γερμανία.

“Σε ένα πρώτο βήμα, οι πόλεις και οι δήμοι πρόκειται τώρα να δημιουργήσουν περίπου 1.000 επιπλέον βρύσες”, εξήγησε το υπουργείο.

Απαίτηση της ΕΕ που πρέπει να εφαρμοστεί

Το σχέδιο νόμου θα υποβληθεί τώρα στο Bundesrat και στη συνέχεια στην Bundestag και βασίζεται σε απαίτηση της ΕΕ. Στα τέλη του 2020, το Κοινοβούλιο της ΕΕ, η Επιτροπή και τα κράτη μέλη συμφώνησαν για τη μεταρρύθμιση της οδηγίας για το πόσιμο νερό. Εκτός από αυστηρότερες απαιτήσεις για την ποιότητα του πόσιμου νερού, προβλέπει επίσης καλύτερη πρόσβαση στο νερό σε δημόσιους χώρους.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.