Γερμανία: Υποχρεωτικά τα φωτοβολταϊκά σε νεόδμητα κτήρια;

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προφανώς θέλει να καταστήσει αυστηρότερους τους κανόνες για τους κατασκευαστές σπιτιών και ιδιοκτήτες ακινήτων: Από το επόμενο έτος, πρόκειται να εισαχθεί υποχρέωση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών.

Αυτό προβλέπεται στο προσχέδιο του “προγράμματος άμεσης προστασίας του κλίματος 2022” – το οποίο είναι διαθέσιμο στο στούντιο ARD.

Κατά συνέπεια, ένα φωτοβολταϊκό ή ηλιοθερμικό σύστημα πρέπει να τοποθετείται σε κάθε νέα στέγη στο μέλλον. Το ίδιο ισχύει και για τις μεγάλες ανακαινίσεις στεγών των υπαρχόντων κτιρίων.

Ο πρόεδρος της ένωσης Haus & Grund, Warnecke, δήλωσε ότι αυτό το βήμα θα έκανε τα κτίρια και τη στέγαση δραματικά πιο ακριβά. “Είναι γελοίο να καθιερώσουμε υποχρεωτικά τα φωτοβολταϊκά χωρίς τελικά να επιτρέψουμε την πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στους κατοίκους των σπιτιών”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.