Γερμανία: Υποχρεωτικά τεστ για όλους τους ταξιδιώτες από 1.08;

Από τις αρχές Αυγούστου, οι απαιτήσεις για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Γερμανία ενδέχεται να αυστηροποιηθούν σημαντικά. Τα άτομα που εισέρχονται στη Γερμανία από το εξωτερικό θα πρέπει πιθανότατα να προσκομίζουν σε κάθε περίπτωση αρνητικό τεστ.

“Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας διαβεβαίωσε τώρα ότι θα κάνει τα πάντα μέχρι την 1η Αυγούστου για να εισαγάγει μια ενιαία υποχρέωση ελέγχου, όχι μόνο για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με αεροπλάνο”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder την Τρίτη στην εκπομπή “Tagesthemen” του ARD.

“Όλοι χρειάζονται ένα τεστ”, αυτό θα είναι τότε ο νέος κανόνας”. Πιστεύει ότι αυτό είναι πλέον πιο κατανοητό, σαφέστερο και ασφαλέστερο.

Η αρχικά προβλεπόμενη ημερομηνία για κανονισμό εισόδου από τις 11 Σεπτεμβρίου θα ήταν “αστεία”, δήλωσε ο Söder, “μέχρι τότε οι διακοπές έχουν τελειώσει ακόμη και στα κρατίδια με αργοπορημένες διακοπές”.

Τα ομόσπονδα κρατίδια άσκησαν πίεση επειδή χρειάζονταν μια αξιόπιστη βάση για την είσοδο στη Γερμανία, δήλωσε ο Söder. Επί του παρόντος, η απαίτηση τεστ ισχύει μόνο για όσους εισέρχονται στη Γερμανία με αεροπλάνο.

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer είχε δηλώσει στην εφημερίδα “Bild” ότι όσοι είχαν αποδεδειγμένα εμβολιαστεί ή είχαν αναρρώσει δεν θα έπρεπε να προσκομίσυν αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ.

Ο Seehofer και ο Söder τόνισαν ότι οι έλεγχοι της μεμονωμένης κυκλοφορίας θα πρέπει να διενεργούνται σε δειγματοληπτική βάση. Κανείς δεν θέλει σταθερούς συνοριακούς ελέγχους και κανείς εν τέλει δεν τους κάνει, δήλωσε ο Söder.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.