Γερμανία: Υποχρεωτική ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού;

Στο μέλλον, οι εργοδότες θα μπορούν πιθανότατα να ζητούν πληροφορίες από τους εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και γηροκομεία σχετικά με τον εμβολιασμό τους ή την ανάρρωσή τους από νόσο με Covid.

Αυτή ήταν η κατάσταση των διαπραγματεύσεων αργά το βράδυ της Πέμπτης μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό μεταξύ CDU/CSU και SPD, όπως πληροφορήθηκε η Deutsche Presse-Agentur από κύκλους του συνασπισμού.

“Ο εργοδότης μπορεί (…) να ζητήσει από τον εργαζόμενο πληροφορίες ή την προσκόμιση αποδεικτικών στοιχείων για την ύπαρξη εμβολιαστικής προστασίας ή την ύπαρξη φυσικής ανοσίας όσον αφορά την ασθένεια του κορωνοϊού 2019 (COVID19)”, αναφέρεται στο αντίστοιχο σχέδιο τροπολογίας των κοινοβουλευτικών ομάδων CDU/CSU και SPD, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση της Deutsche Presse-Agentur.

Ειδικά στους παιδικούς σταθμούς, τα σχολεία και τα γηροκομεία, μπορεί να είναι απαραίτητο “για λόγους προστασίας από τις λοιμώξεις” να απασχολούνται οι εργαζόμενοι με διαφορετικό τρόπο όσον αφορά τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού και την ανοσολογική τους κατάσταση, η οποία παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα αντισώματα, “ή να μην απασχολούνται ανεμβολίαστα άτομα (σε ορισμένους τομείς)”.

Η επιλογή αυτή ισχύει μόνο κατά τη διάρκεια της διαπιστωμένης επιδημικής κατάστασης εθνικής εμβέλειας, την οποία η Bundestag παρέτεινε για τρεις ακόμη μήνες την περασμένη εβδομάδα.

Έτσι, το συζητούμενο σχέδιο του να επιτραπεί στους εργοδότες να ζητούν γενικά την κατάσταση εμβολιασμού των υπαλλήλων τους φαίνεται να μην είναι συζητήσιμο. Το Business Insider είχε προηγουμένως αναφέρει ότι δεν θα υπήρχε γενικό δικαίωμα πληροφόρησης για όλες τις επιχειρήσεις.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.