Γερμανία; Υποχρεωτικός εμβολιασμός για ορισμένα επαγγέλματα;

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων, γίνεται συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ορισμένων επαγγελματικών ομάδων.

Ο πρόεδρος του Landkreistag, Sager, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης Funke ότι δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδαγωγών, των εκπαιδευτικών ή του νοσηλευτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης είναι τώρα 106. Για τη Βαυαρία, το RKI ανέφερε για την Κυριακή 172,7.

Οι πέντε περιφέρειες με τα υψηλότερα ποσοστά επίπτωσης σε εθνικό επίπεδο βρίσκονται στο κρατίδιο της Βαυαρίας. Την πρώτη θέση κατέχει η περιοχή Mühldorf am Inn με τιμή 537,4.

Λόγω των αυξημένων αριθμών κρουσμάτων στην Κροατία και τη Βουλγαρία, οι δύο αυτές χώρες της ΕΕ προστέθηκαν πρόσφατα επίσης ως περιοχές υψηλού κινδύνου.

Τα μη εμβολιασμένα ή αναρρωμένα άτομα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για δέκα ημέρες μετά την είσοδό τους στη Γερμανία από τις περιοχές αυτές. Μετά από πέντε ημέρες, ωστόσο, μπορούν να απαλλαγούν με αρνητικό τεστ.

Με πληροφορίες: www.br.de

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.