Γερμανία: Υποχρεωτικός εμβολισμός νοσηλευτών

Η γερμανική βουλή πραγματοποίησε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα αλλαγές στο νόμο περί προστασίας από λοιμώξεις.

Το σχέδιο που κατέθεσαν τα τρία κόμματα που θα σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση, Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι, προβλέπει μεταξύ άλλων τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού σε νοσηλευτικά ιδρύματα, γηροκομεία, νοσοκομεία, ιατρεία, ασθενοφόρα και μαιευτήρια.

Οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους τομείς θα πρέπει να παρουσιάσουν στους εργοδότες τους ως τις 15 Μαρτίου πιστοποιητικό είτε πλήρους εμβολιασμού, είτε ανάρρωσης, είτε ότι για συγκεκριμένους λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

Από τις 16 Μαρτίου και μετά, θα προσλαμβάνονται μόνο άτομα που διαθέτουν ένα από τα τρία πιστοποιητικά.

Προκειμένου να ενισχυθεί η εκστρατεία εμβολιασμού θα επιτρέπεται για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα να εμβολιάζουν – μετά από σχετική εκπαίδευση – και φαρμακοποιοί, κτηνίατροι και οδοντίατροι.

Οικονομική στήριξη νοσοκομείων

Σε περιοχές, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού θα αυξάνονται εκθετικά, τα κρατίδια θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν αυστηρότερους περιορισμούς σε δημόσιες συναθροίσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Επίσης θα μπορούν να επιβάλλουν lockdown για καταστήματα εστίασης, μπαρ, ντισκοτέκ, όπως και εκθέσεις. Αλλά δεν θα επιτρέπεται να κλείνουν κολυμβητήρια και γυμναστήρια.

Οι νομοθετικές αλλαγές προβλέπουν επίσης την οικονομική στήριξη των νοσοκομείων.

Προκειμένου να διαθέτουν προληπτικά ελεύθερες κλίνες για άτομα που πάσχουν από κορωνοϊό, πολλά νοσοκομεία έχουν ακυρώσει τόσο χειρουργικές επεμβάσεις που δεν είναι επείγουσες όσο και προγραμματισμένες εισαγωγές για εξετάσεις.

Σε περίπτωση που για αυτούς τους λόγους μειωθεί η πληρότητα ενός νοσοκομείου και προκύψουν οικονομικές απώλειες, τη διαφορά θα την καλύψει το κράτος.

Στόχος είναι, το νομοσχέδιο να ψηφιστεί την Παρασκευή τόσο από τη Βουλή όσο και από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, το σώμα εκπροσώπησης των κρατιδίων.

Πηγή: Παναγιώτης Κουπαράνης | DW

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.