Γερμανία: Υποστήριξη για τα παιδιά που επιβαρύνονται από την Covid

Η ομοσπονδιακή υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων Lambrecht θέλει να δημιουργήσει περισσότερες θεραπευτικές δυνατότητες για τους νέους.

Η πολιτικός αναφέρθηκε στο άγχος που υφίστανται τα παιδιά και οι νέοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Υποφέρουν από άγχος, μοναξιά και έλλειψη άσκησης, δήλωσε η Lambrecht στο Βερολίνο. Είναι δύσκολο να βρεθούν χώροι για ψυχοθεραπεία, είπε, και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο συζήτησε μια έκθεση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά και οι νέοι μπορούν να ανακουφιστούν και να υποστηριχθούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το λεγόμενο πακέτο υποστήριξης Corona-Aufholpaket, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί, είναι αξίας δύο δισεκατομμυρίων ευρώ και έχει ως στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να καλύψουν το κενό στη μάθησή τους.

Επιπλέον, θα διεξαχθεί μια παγγερμανική εκστρατεία σωματικής δραστηριότητας σε συνεργασία με τη Γερμανική Ολυμπιακή Αθλητική Συνομοσπονδία, η οποί θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.