Γερμανία: Υπουργοί συζητούν για το μέλλον των κέντρων εμβολιασμού

Λόγω του φόβου προ του ενδεχόμενου τέταρτου κύματος της πανδημίας, τα γερμανικά κέντρα εμβολιασμού θα συνεχίσουν να λειτουργούν και μετά τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι ομοσπονδιακοί και κρατικοί υπουργοί υγείας πρέπει επομένως να βρουν μια συμβιβαστική λύση στη διάσκεψη τους την Τετάρτη (16 Ιουνίου) σχετικά με τον τρόπο συντήρησης και χρηματοδότησης των εγκαταστάσεων.

“Πιστεύω ότι τα κέντρα εμβολιασμού θα πρέπει σίγουρα να διατηρηθούν μέχρι το τέλος του έτους”, δήλωσε ο πρόεδρος της Διάσκεψης των Υπουργών Υγείας (GMK) Klaus Holetschek στο γερμανικό πρακτορείο Τύπου.

Οι εμβολιασμοί που θα πρέπει να ανανεωθούν, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, θα είναι απαραίτητοι από το φθινόπωρο και μετά.

“Εδώ θα πρέπει ακόμη να προσαρμοστεί ένα αντίστοιχο σχέδιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να παρακάμψει την ευθύνη της, αλλά να συνεχίσει τη χρηματοδότηση”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.