Γερμανία: Υπουργός ζητάει εμβολιασμό αστέγων με εμβόλια AstraZeneca

Βερολίνο: Η Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων του Βερολίνου Elke Breitenbach θέλει να εμβολιάσει περίπου 3.000 άστεγους στα καταφύγια έκτακτης ανάγκης της πόλης με τις υπόλοιπες δόσεις εμβολιασμού AstraZeneca.

“Στην τρέχουσα κατάσταση είναι απαράδεκτο οι δόσεις εμβολίων να μένουν αχρησιμοποίητες”, είπε στις εφημερίδες. Επομένως, είναι σωστό να συζητηθεί μια νέα προτεραιότητα και να χρησιμοποιηθούν στον εμβολιασμό αστέγων.

Η Breitenbach τόνισε ότι όσοι δεν έχουν δυνατή φωνή στην κοινωνία δεν θα πρέπει να ξεχαστούν. Οι άστεγοι είναι μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα.

Το χειμώνα, πολλοί από αυτούς βρήκαν καταφύγιο σε καταφύγιο έκτακτης ανάγκης. Επομένως, η ευκαιρία είναι ευνοϊκή:

“Θα μπορούσαμε και πρέπει τώρα να προσφέρουμε σε όλους τους άστεγους σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης μια προσφορά εμβολιασμού το συντομότερο δυνατό”.

Η υπουργός θέλει να ξεκινήσει τον εμβολιασμό των αστέγων την επόμενη εβδομάδα και ελπίζει ότι θα ακολουθήσουν και άλλα ομοσπονδιακά κρατίδια.

Λόγω της διαμονής τους σε μαζικά καταλύματα και του αυξημένου κινδύνου μόλυνσης, οι άστεγοι έχουν μέχρι στιγμής ομαδοποιηθεί στο δεύτερο επίπεδο προτεραιότητας.

Ωστόσο, λόγω της απόφασης για την προώθηση εκπαιδευτικών και παιδαγωγών σε προτεραιότητα εμβολιασμού, ο εμβολιασμός τους μπορεί να καθυστερήσει.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.