Γερμανία: Υψηλότερο από ποτέ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο στη μεταποίηση

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των γερμανικών επιχειρήσεων στη μεταποίηση διαμορφώνεται σε ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με έρευνα που ανακοινώθηκε σήμερα, καθώς οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται εξαιτίας των προβλημάτων στην προσφορά, για την κάλυψη της υψηλής ζήτησης.

Γιατί τα καταστήματα στη Γερμανία είναι κλειστά τις Κυριακές;

Ακόμη και χωρίς μια νέα παραγγελία, η παραγωγή θα μπορούσε να συνεχίσει για 4,5 μήνες, τόνισε το Ifo, επικαλούμενο αποτελέσματα μιας έρευνας στην οποία περίπου 2.000 επιχειρήσεις έλαβαν μέρος στο διάστημα 7-22 Απριλίου.

Στην προηγούμενη έρευνα του Ιανουαρίου, τα στοιχεία έκαναν λόγο για 4,4 μήνες, ενώ ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος για το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των παραγγελιών ήταν 2,9 μήνες.

“Η πρόσφατη αύξηση στο ανεκτέλεστο υπόλοιπο είναι μικρή, πράγμα που σημαίνει ότι η πρόσληψη νέων παραγγελιών μειώνεται σταδιακά”, ανέφερε ο επικεφαλής προβλέψεων στο Ifo, προσθέτοντας ότι η γερμανική μεταποίηση θα “απογειωνόταν” πραγματικά εάν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα υποχωρούσαν τους επόμενους μήνες.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.