Γερμανία: «Υβριδική» επανασύνδεση στην Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης

«Το 2021 η Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης θα είναι ξανά ένα σημαντικός χώρος συνάντησης, για τη βιομηχανία του βιβλίου, τους συγγραφείς και τους αναγνώστες», δήλωσε ο Γιούργκεν Μπος, διευθυντής της σπουδαιότερης έκθεσης βιβλίου στον κόσμο, εκφράζοντας το σχέδιο, που μοιάζει και με ευχή, να είναι η φετινή διοργάνωση «υβριδική», δηλαδή να έχει φυσική και διαδικτυακή παρουσία, αλλά και φθηνότερα περίπτερα για τους εκδότες.

Μπορεί η Γερμανία να περνάει το τρίτο κύμα της πανδημίας, όπως η υπόλοιπη Ευρώπη, και να δυσκολεύεται με τους αργούς ρυθμούς των εμβολιασμών στον γενικό πληθυσμό, η Φρανκφούρτη όμως φαίνεται πιο αισιόδοξη, κάτι που αντανακλάται και στο θέμα της φετινής έκθεσης βιβλίου που είναι το «re:connect» (επανασύνδεση).

Με τιμώμενη χώρα τον Καναδά, που πέρυσι δεν συμμετείχε στην ψηφιακή εκδοχή της έκθεσης, οι διοργανωτές άνοιξαν την περασμένη Δευτέρα τις εγγραφές για τους εκδότες.

Χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Neustart Kultur»

Η Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης, που θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 24 Οκτωβρίου, χρηματοδοτείται από τη γερμανική κυβέρνηση και το πρόγραμμα «Neustart Kultur».

Αυτή η οικονομική βοήθεια, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «θα περάσει στους εκθέτες».

Για παράδειγμα, αποφασίστηκε, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο ελάχιστος χώρος των εκθετών να είναι οκτώ τετραγωνικά (αντί τεσσάρων). Με το επιπλέον κόστος να καλύπτεται από την έκθεση.

Βέβαια, οι διοργανωτές τονίζουν την «ευελιξία» του προγράμματός τους, μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις συνθήκες της πανδημίας εκείνη την περίοδο.

Ιδιαίτερο βάρος θα δώσει η Buchmesse στο θέμα των διεθνών δικαιωμάτων της αγοράς βιβλίου. Ικανοποιώντας το αίτημα των εκθετών με τους οποίους (τουλάχιστον 200) διαβουλεύτηκε την προηγούμενη περίοδο.

Οι διάδρομοι στους χώρους που θα χρησιμοποιηθούν θα μεγαλώσουν για να αποφεύγεται ο συνωστισμός και θα γίνουν μικρές χωροταξικές αλλαγές. Αλλά στόχος της έκθεσης είναι και η διοργάνωση εκδηλώσεων ζωντανά.

Παράλληλα, όλο το πρόγραμμα και οι συζητήσεις θα μεταδίδονται και διαδικτυακά.

Για το κοινό, το οποίο φέτος θα μπορεί να μπει μία ημέρα νωρίτερα στην έκθεση, θα λειτουργούν φόρμες προεγγραφής.

Ενώ ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται στους χώρους της έκθεσης ταυτόχρονα θα ελέγχεται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου.

Πέρυσι, η έκθεση διοργανώθηκε κυρίως διαδικτυακά και προσείλκυσε περίπου 200.000 χρήστες απ’ όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, η πανδημία δεν την άφησε αλώβητη και έτσι η Buchmesse προχώρησε σε εσωτερική αναδιάρθρωση.

Έκανε απολύσεις προσωπικού, έκλεισε το γραφείο της στη Νέα Υόρκη και απομάκρυνε στελέχη με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.