Γερμανία: Ζημιές ύψους 1,3 δισ. ευρώ στους σιδηροδρόμους

Οι καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Γερμανία προκάλεσαν ζημιές ύψους τουλάχιστον 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στους γερμανικούς σιδηροδρόμους. “Είμαστε

αντιμέτωποι με μια τεράστια προσπάθεια”, δήλωσε ο Hentschel, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της DB Netz AG για τη διαχείριση εγκαταστάσεων και συντήρησης, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Οι ζημιές σε περισσότερες από 50 γέφυρες είναι ιδιαίτερα σοβαρές. Επιπλέον, οι πλημμύρες έπληξαν σοβαρά σταθμούς, διαβάσεις, εναέριες γραμμές και ιστούς σηματοδότησης, μεταξύ άλλων.

Μέχρι το τέλος του έτους, η Deutsche Bahn θέλει να έχει επαναφέρει σε λειτουργία περίπου το 80 τοις εκατό των υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές στη Ρηνανία-Παλατινάτο και τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, εξήγησε ο Hentschel.

Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο νέων σφοδρών βροχοπτώσεων το Σαββατοκύριακο. Θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο το γεγονός ότι πολλά κανάλια εξακολουθούν να είναι φραγμένα και το νερό δεν μπορεί να διαφύγει.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.