Γερμανίδα μαία σε δίκη μετά από αποτυχημένο τοκετό 2 ημερών

Ξεκίνησε η δίκη στη Γερμανία κατά μίας μαίας που κατηγορείται για αμέλεια μετά το θάνατο ενός μωρού κατά τον κατ’ οίκον τοκετό του 2015. Οι εισαγγελείς λένε ότι το παιδί μπορεί να είχε ζήσει αν η μητέρα είχε φτάσει στο νοσοκομείο νωρίτερα.

Το τοπικό δικαστήριο του Verden, στη βόρεια Γερμανία, άνοιξε τη Δευτέρα τη διαδικασία εναντίον μιας 61χρονης μαίας που κατηγορείται ότι καθυστέρησε πολύ να ζητήσει πρόσθετη βοήθεια κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου τοκετού στο σπίτι το 2015.

Η κατηγορούμενη δήλωσε στο δικαστήριο ότι επιθυμεί να τοποθετηθεί σχετικά με τους ισχυρισμούς την Τρίτη.

Η εισαγγελία πιστεύει ότι το παιδί θα μπορούσε να είχε επιβιώσει

Η μαία δικάζεται λόγω των ενεργειών της κατά τη διάρκεια ενός κατ’ οίκον τοκετού το 2015 στο απομακρυσμένο αγροτικό χωριό Siedenburg.

Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από οποιονδήποτε μεγάλο οικισμό ή αυτοκινητόδρομο, περίπου μεταξύ Ανόβερου και Βρέμης.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η μαία θα έπρεπε να είχε αναγνωρίσει γρηγορότερα τον κίνδυνο για τη ζωή του παιδιού.

Η γυναίκα γέννησε τελικά το νεκρό μωρό σε κλινική στο Βέχτα, σχεδόν 60 χιλιόμετρα ή περίπου μία ώρα οδήγησης δυτικά, περίπου 34 ώρες μετά την έναρξη του τοκετού.

Η εισαγγελία υποστηρίζει ότι το παιδί θα ζούσε αν η γυναίκα είχε μεταφερθεί νωρίτερα σε νοσοκομείο ή αν είχε κληθεί γιατρός έκτακτης ανάγκης στον τόπο του εγκλήματος.

Επί του παρόντος έχουν προγραμματιστεί πέντε ημέρες δικαστηρίου, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 29 Νοεμβρίου. Οι γονείς του θανόντος παιδιού είναι από κοινού ενάγοντες της δημόσιας δίωξης.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.