Γερμανικά ΜΜΕ: Πρωτοσέλιδο έχουν γίνει οι φωτιές στην Ελλάδα

Οι πυρκαγιές στις χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο με επίκεντρο Ελλάδα και Τουρκία.

To θέμα των πυρκαγιών στην Ελλάδα, αλλά και ευρύτερα στη Μεσόγειο απασχολεί μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ. H οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt γράφει: “Οι πυρκαγιές στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία αποκτούν νέα διάσταση. Η κριτική προς τις κυβερνήσεις αυξάνεται”. Λίγο παρακάτω σημειώνει: “Οι χειρότερες δασικές πυρκαγιές εδώ και δεκαετίες θέτουν αρκετές φορές υπό πίεση τις κυβερνήσεις της Μεσογείου. Δεν χρειαζόταν τώρα μέσα στην πανδημία να αντιμετωπίσουν μια ακόμη καταστροφή. Οι πυρκαγιές απειλούν επίσης τον τουρισμό που προσπαθεί να ανακάμψει. Ορισμένες κυβερνήσεις δυσκολεύονται να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο”.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα αναφέρει ότι “ο τουρισμός ανακάμπτει παρά τις πυρκαγιές (…) Τον Ιούλιο, ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε κατά 49 % σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι Γερμανοί αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος, με 30 %. Πολλοί ξενοδόχοι αναφέρουν σχεδόν 100% πληρότητα σε τουριστικά hotspots. Η Μύκονος έχει σχεδόν φτάσει στο επίπεδο του 2019 όσον αφορά τις διανυκτερεύσεις. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ακυρώσεις λόγω των δασικών πυρκαγιών”.

Στο θέμα αναφέρεται και η ιστοσελίδα του ARD του πρώτου δημόσιου γερμανικού καναλιού η οποία γράφει: “Δασική πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στην Αθήνα. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει το χειρότερο κύμα καύσωνα εδώ και δεκαετίες. Μετά από πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και τη Ρόδο, μαίνεται δασική πυρκαγιά κοντά στην Αθήνα. Αρκετά προάστια απειλούνται ήδη από τις φλόγες”.

Η FAZ έχει τίτλο: “… η Αθήνα μέσα στον τρόμο και την αγωνία… Εκκενωμένα σπίτια, κατεστραμμένα χωριά, καμένα δάση – βίαιες πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις τρομοκρατούν τους ανθρώπους στη νότια Ευρώπη εδώ και μέρες. Ένα ζευγάρι από τη Γερμανία πέθανε στην Τουρκία”.

To Spiegel γράφει για το ίδιο θέμα: “Εγκαταλείψτε τα σπίτια σας αμέσως. Άνθρωποι τρέπονται σε φυγή εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς στη βόρεια Αθήνα. Δασική πυρκαγιά στα βόρεια της ελληνικής πρωτεύουσας εξαπλώθηκε γρήγορα σε κατοικημένες περιοχές. Οι πολίτες ειδοποιήθηκαν μέσω τηλεόρασης και SMS”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.