Τα γερμανικά νοικοκυριά βλέπουν σημαντικές αυξήσεις ρεκόρ

Οι τιμές της θέρμανσης και της ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκαν σημαντικά στη Γερμανία φέτος, σύμφωνα με έκθεση.

Η τιμή της θέρμανσης με φυσικό αέριο έχει αυξηθεί κατά 70 τοις εκατό μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την έκθεση Heizspiegel της εταιρείας συμβούλων co2online, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη. Η θέρμανση με πετρέλαιο και ξύλο αυξήθηκε κατά 50 τοις εκατό.

Η έκθεση αναφέρει, ωστόσο, ότι σχεδόν όλα τα νοικοκυριά στη Γερμανία έχουν ακόμη περιθώρια να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και να εξοικονομήσουν περισσότερο.

“Τέτοια αύξηση δεν έχει καταγραφεί από τότε που αρχίσαμε να δημοσιεύουμε το Heizspeigel το 2005”, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της co2online Τάνια Λόιτς.

Υποθέτοντας ένα διαμέρισμα 70 τετραγωνικών μέτρων – και πολλές οικογένειες έχουν μεγαλύτερα – το Heizspiegel εκτιμά ότι η θέρμανση ενός τέτοιου διαμερίσματος είναι πλέον 550 ευρώ ακριβότερη ετησίως.

Είναι περίπου 500 ευρώ επιπλέον για ένα παρόμοιο διαμέρισμα που θερμαίνεται με πετρέλαιο και 310 ευρώ για ένα που θερμαίνεται με ξύλο.

Η πρόγνωση ενόψει του φετινού χειμώνα στη Γερμανία είναι ακόμη χειρότερη

Ο γερμανικός ιστότοπος σύγκρισης τιμών Check24 εκτιμά ότι η μέση οικογένεια θα επιβαρυνθεί με περισσότερα από 4.000 ευρώ ετησίως, από λίγο πάνω από 1.300 ευρώ το 2021 -εκτός αν η κυβέρνηση βρει τρόπο να μειώσει τις τιμές ή να τις περιορίσει.

Ωστόσο, η Heizspiegel αναφέρει επίσης ότι το 90% των νοικοκυριών στη χώρα δεν έχουν αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες αποταμίευσης, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι έχουν περιθώριο να αποταμιεύσουν περισσότερα.

“Οι περισσότεροι άνθρωποι εκτιμούν λανθασμένα την κατανάλωσή τους και τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν ακόμη και τα πιο μικρά μέτρα στο κόστος”, δήλωσε ο Loitz.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.