Πολλές γερμανικές επιχειρήσεις σχεδιάζουν να αυξήσουν τις τιμές

Οι προσδοκίες τιμών σε ολόκληρη τη γερμανική οικονομία για τον επόμενο μήνα έφτασαν τις 53,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο, έναντι εποχικά προσαρμοσμένων 48,1 μονάδων τον Αύγουστο.

Περισσότερες γερμανικές εταιρείες σχεδιάζουν να αυξήσουν τις τιμές τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ινστιτούτου Ifo που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, εκτιμώντας ότι αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι ο πληθωρισμός δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

Οι προσδοκίες τιμών σε ολόκληρη την οικονομία για τον επόμενο μήνα έφτασαν τις 53,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο, έναντι εποχικά προσαρμοσμένων 48,1 μονάδων τον Αύγουστο.

Ο δείκτης τιμών των τροφίμων διαμορφώθηκε στις 100 μονάδες, από 96,9 τον Αύγουστο.

«Δυστυχώς, αυτό πιθανώς σημαίνει ότι το κύμα πληθωρισμού δεν πρόκειται να επιδοτηθεί», λέει ο Timo Wollmershäuser, επικεφαλής των προβλέψεων στο Ifo.

«Ειδικά όταν πρόκειται για φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια, ο αγωγός τιμών δεν έχει ακόμη εξαντληθεί».

Ο γερμανικός πληθωρισμός, εναρμονισμένος με τις τιμές της ΕΕ, διαμορφώθηκε στο 10,9% τον Σεπτέμβριο, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 και πλέον ετών.

Πηγή: BusinessNews

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.