Οι γερμανικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια των υπεραναλήψεων

Ομάδες καταναλωτών ζητούν να τεθεί ανώτατο όριο στα επιτόκια υπερανάληψης μετά από έκθεση που δείχνει πώς τα επιτόκια έχουν αυξηθεί απότομα.

Μια νέα ανάλυση διαπιστώνει ότι πολλές γερμανικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τις μεγαλύτερες της χώρας, έχουν αυξήσει τα ήδη υψηλά επιτόκια τους για όσους κάνουν υπερανάληψη.

Η οικονομική πύλη biallo.de διαπιστώνει ότι περίπου το ένα τέταρτο των 1.167 χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Γερμανίας έχουν αυξήσει τα επιτόκια τους για τις υπηρεσίες υπερανάληψης από 9,99% κατά μέσο όρο σε 10,07% κατά μέσο όρο.

Αλλά αυτός ο μέσος όρος κρύβει τα πολύ υψηλότερα επιτόκια που χρεώνουν ορισμένες μεγάλες τράπεζες.

Η Deutsche Bank αύξησε το επιτόκιο υπερανάληψης στο 11,15 τοις εκατό, ενώ η Targobank το καθόρισε στο 13,12 τοις εκατό.

Εάν ένας πελάτης υπερβεί το όριο υπερανάληψης, μπορεί να αναμένει επιτόκια 17 τοις εκατό ή και υψηλότερα.

Δεδομένης της σημερινής κρίσης του κόστους ζωής, οι ομάδες καταναλωτών καλούν την κυβέρνηση να παρέμβει, επισημαίνοντας έρευνα σύμφωνα με την οποία το 40% των ανθρώπων στη Γερμανία δεν έχουν επαρκείς αποταμιεύσεις και οι αρνητικές πιστωτικές εκθέσεις της Schufa έχουν αυξηθεί κατά 20% από πέρυσι.

Βαθμολογία Schufa στη Γερμανία: Πώς προκύπτει-επηρεάζεται;

“Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τους φτωχούς, αλλά όλο και ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού”, δήλωσε στο περιοδικό Focus η Andrea Heyer από το Κέντρο Καταναλωτών της Σαξονίας.

“Πρέπει να τεθεί στην ημερήσια διάταξη ένα νομικό ανώτατο όριο σε αυτό το ποσοστό”.

Οι Πράσινοι και οι Σοσιαλδημοκράτες τάσσονται επί του παρόντος υπέρ ενός ανώτατου ορίου επιτοκίου υπερανάληψης δέκα τοις εκατό, αν και οι φιλελεύθεροι Ελεύθεροι Δημοκράτες φαίνεται να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην ιδέα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης