Σε ποια γερμανική πόλη ανάβουν τα φώτα των δρόμων με SMS;

Φώτα δρόμου με SMS στη Γερμανία: Στη μικρή πόλη Osterby (Σλέσβιχ-Χολστάιν) κοντά στα σύνορα με τη Δανία, τα φώτα των δρόμων μπορούν πλέον να ανάβουν τη νύχτα μέσω κινητού τηλεφώνου.

Ένα γραπτό μήνυμα σε έναν συγκεκριμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου με τη λέξη-κλειδί “φως” αρκεί για να ανάψουν τα φώτα για 10 έως 15 λεπτά μεταξύ 22.30 μ.μ. και 5 π.μ., όπως δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Τόμας Γιέσεν.

Το υπόβαθρο είναι ότι οι δήμοι στο Σλέσβιχ-Χολστάιν συζητούν πώς να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια το χειμώνα λόγω της έλλειψης ενέργειας.

Ο Jessen δήλωσε ότι δεν ήθελαν να στερηθούν τα χριστουγεννιάτικα φώτα και το γιορτινά φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο χωριό.

Το χωριό είχε ήδη μεταβεί σε φωτισμό LED για εξοικονόμηση ενέργειας πριν από μερικά χρόνια.

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι ο ηλεκτρολόγος ρωτήθηκε αν είχε κάποια ιδέα για το πώς να σβήνουν τα φώτα κατά μήκος του κεντρικού δρόμου μεταξύ 22.30 μ.μ. και 5 π.μ., αλλά και πάλι να μην είμαστε στο σκοτάδι όταν βγάζουμε βόλτα το σκύλο ή όταν επισκεπτόμαστε φίλους.

Η πατέντα του ηλεκτρολόγου

Ο πίνακας του δήμου, μέσω του οποίου λειτουργεί και ο οδοφωτισμός, απέκτησε μια μικρή κεραία με πομπό που μπορεί να ενεργοποιείται μέσω κάρτας κινητής τηλεφωνίας (SIM).

Μετά την αποστολή ενός SMS σε αυτή την κάρτα, χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να ανάψουν τα φώτα στο χωριό. Το σύστημα λειτουργεί εδώ και περίπου έξι εβδομάδες, δήλωσε ο Jessen.

Χρησιμοποιώντας ως βάση υπολογισμού τις τιμές πριν από την ενεργειακή κρίση, η Osterby θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου 800 ευρώ από το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.