Γερμανική πόλη σκέφτεται για φρένο στην τιμή του νερού

Γερμανία: Επιστήμονες μετατρέπουν πλαστικό σε νανοδιαμάντια

Οι ξενοδόχοι του Μονάχου χρεώνουν πάνω από επτά ευρώ για ένα λιγοστό λίτρο νερό. Ούτε ο δήμαρχος του Μονάχου μπορεί να το καταλάβει αυτό. Τώρα εξετάζει το ενδεχόμενο ενός “φρένου στην τιμή του νερού”…

Στα εκπτωτικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ το νερό κοστίζει σημαντικά λιγότερο από ένα ευρώ.

Το φθηνότερο μπουκάλι του 1,5 λίτρου στο Rewe, για παράδειγμα, κοστίζει 27 λεπτά συν 25 λεπτά Pfand.

Αν παραγγείλετε νερό σε ένα εστιατόριο, ωστόσο, η τιμή ανεβαίνει άμεσα σε περίπου τρία ή τέσσερα ευρώ ανά λίτρο. Αυτό διαφέρει από μέρος σε μέρος.

Στο Μόναχο, πληρώνετε πλέον επτά ευρώ για ένα μπουκάλι των 0,7 λίτρων. Στο “Der Pschorr” στην παλιά πόλη του Μονάχου, 0,75 λίτρα μεταλλικό νερό Gerolsteiner κοστίζουν 7,50 ευρώ.

Στο Ratskeller στην πλατεία Marienplatz, η ίδια ποσότητα κοστίζει 6,75 ευρώ, αλλά από τη μάρκα Aqua Monaco. Ο βασιλιάς των τιμών για το νερό στα εστιατόρια είναι το Wiesn.

Εκεί, η μέση τιμή για ένα λίτρο νερού στη σκηνή είναι 10,04 ευρώ, το ακριβότερο νερό κοστίζει μάλιστα 11,60 ευρώ, αναφέρει η “tz”.

Πληθωρισμός και αυξημένο κόστος προσωπικού

Πώς όμως μπορούν να προκύψουν τέτοιες αβυσσαλέες τιμές; Στην πραγματικότητα, ο κανόνας που ισχύει στις επιχειρήσεις εστίασης είναι: “Τιμή αγοράς επί 400%”.

Ο δήμαρχος του Μονάχου Dieter Reiter (SPD) δεν το ανέχεται αυτό. Στο καλοκαιρινό φεστιβάλ των ξενοδόχων του κέντρου του Μονάχου στις 26 Ιουνίου, άσκησε ανάλογη κριτική.

Δεν μπορούσε “με την καλύτερη θέληση του κόσμου να καταλάβει” γιατί ένα μπουκάλι μεταλλικό νερό 0,7 λίτρων κοστίζει δέκα ευρώ, όπως τον ανέφερε η εφημερίδα “tz”.

Κάλεσε τους ιδιοκτήτες να το ξανασκεφτούν και να αναθεωρήσουν τις τιμές τους. Πρότεινε επίσης ένα μπουκάλι νερό να κοστίζει το πολύ πέντε ευρώ, αναφέρει το “Radio Gong”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης