Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι «παλεύουν» με τον συνωστισμό

Το σιδηροδρομικό σύστημα της Γερμανίας δυσκολεύτηκε να αντεπεξέλθει, καθώς τα τρένα και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί ήταν υπερπλήρεις κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου μετά την έναρξη την 1η Ιουνίου του μηνιαίου εισιτηρίου των 9 ευρώ.

Το εισιτήριο των 9 ευρώ μπορεί να αγοραστεί τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και ισχύει για ένα μήνα για όλα τα τοπικά και περιφερειακά τρένα, λεωφορεία και μετρό.

Η κυβέρνηση εισήγαγε το επιδοτούμενο από το κράτος εισιτήριο, παράλληλα με την έκπτωση στα καύσιμα των αυτοκινήτων, για να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των καταναλωτών ενόψει της αύξησης του ενεργειακού κόστους και του υψηλού πληθωρισμού.

Επίδομα τέκνων: Ποιοι θα λάβουν τα βοηθήματα στη Γερμανία;

Το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την καθιέρωση του εισιτηρίου – ένα μακρύ Σαββατοκύριακο λόγω της δημόσιας αργίας της Δευτέρας (6 Ιουνίου) – παρατηρήθηκε μια βιασύνη για να αξιοποιηθούν τα φθηνά τρένα για να γίνουν εκδρομές το Σαββατοκύριακο ή ημερήσιες εκδρομές.

Η συρροή των επιβατών οδήγησε το σιδηροδρομικό σύστημα της Γερμανίας, που συνήθως είναι γεμάτο καθυστερήσεις και άλλες ατυχίες, στα όριά του, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να κατακλύζονται από φωτογραφίες υπερπλήρων αποβάθρων και τρένων.

«Όπως περιμέναμε, τα περιφερειακά τρένα, ιδίως εκείνα που πηγαίνουν σε τουριστικούς προορισμούς, έχουν μεγάλη ζήτηση σήμερα», δήλωσε εκπρόσωπος της εθνικής σιδηροδρομικής εταιρείας Deutsche Bahn της Γερμανίας στην εφημερίδα FAZ το Σάββατο (4 Ιουνίου).

Ενώ ορισμένοι το εξέλαβαν ως αφορμή για να καταγγείλουν το μέτρο, επικρίνοντας την κυβέρνηση για την καθιέρωση του φθηνού ενιαίου εισιτηρίου μεταφοράς σε μια εποχή που οι χωρητικότητες των τρένων και των λεωφορείων δεν είναι έτοιμες να εξυπηρετήσουν την προκύπτουσα ζήτηση αιχμής, άλλοι υποστήριξαν ότι η δημοτικότητα του εισιτηρίου των 9 ευρώ δείχνει την ανάγκη για καλύτερες, συχνότερες και πιο προσιτές δημόσιες μεταφορές.

Η συζήτηση γύρω από τις ελλείψεις στο σιδηροδρομικό σύστημα της Γερμανίας έρχεται επίσης μετά το τραγικό δυστύχημα της Παρασκευής, κατά το οποίο εκτροχιάστηκε τρένο στη Βαυαρία, με πέντε νεκρούς και περισσότερους από σαράντα τραυματίες.

Μέχρι στιγμής, τα ακριβή αίτια του εκτροχιασμού δεν έχουν διευκρινιστεί.

Πηγή: EURACTIV

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.