Γερμανικός Οργανισμός Δικτύων: Η κατανάλωση φυσικού αερίου αυξάνεται

Στην ενεργειακή κρίση, ο γερμανικός πληθυσμός καλείται να εξοικονομήσει. Ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Δικτύων προειδοποιεί ότι η κατανάλωση αυξάνεται υπερβολικά απότομα.

Οι εκκλήσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για εξοικονόμηση φυσικού αερίου δεν έχουν προφανώς ακόμη αποτέλεσμα σε πολλούς καταναλωτές.

Ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Δικτύων, Κλάους Μίλερ, προειδοποίησε στη Βόννη: “Η κατανάλωση φυσικού αερίου αυξήθηκε πάρα πολύ και την περασμένη εβδομάδα”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ρυθμιστικής αρχής, η κατανάλωση φυσικού αερίου από τα ιδιωτικά νοικοκυριά και τους μικρότερους εμπορικούς πελάτες κατά την 39η ημερολογιακή εβδομάδα ήταν 618 γιγαβατώρες, σχεδόν 10 τοις εκατό πάνω από το μέσο επίπεδο κατανάλωσης των ετών 2018 έως 2021.

Η κατανάλωση από τους βιομηχανικούς πελάτες ήταν επίσης λίγο πάνω από 2 τοις εκατό κάτω από το επίπεδο των προηγούμενων ετών την περασμένη εβδομάδα, στις 1.370 γιγαβατώρες, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων.

Η Γερμανία δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει μια έκτακτη ανάγκη για φυσικό αέριο το χειμώνα χωρίς τουλάχιστον 20 τοις εκατό εξοικονόμηση στον οικιακό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα, τόνισε ο Müller. “Η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ σοβαρή αν δεν μειώσουμε σημαντικά την κατανάλωση φυσικού αερίου”.

Τα ιδιωτικά νοικοκυριά και οι μικρότεροι εμπορικοί πελάτες ευθύνονται για το 40% περίπου της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη Γερμανία. Οι μεγάλοι βιομηχανικοί πελάτες αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο 60 τοις εκατό.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.