Ο Γερμανικός στρατός δημιουργεί τάγμα εσωτερικής ασφάλειας

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, γίνεται πολύς λόγος για την “εδαφική άμυνα” της χώρας. Η Bundeswehr διαθέτει επίσης ένα τέτοιο “εδαφικό απόθεμα”. Τώρα αποκτά νέες δομές: η Βαυαρία ξεκινά με ένα νέο τάγμα.

Στη Βαυαρία, το πρώτο από τα πέντε σχεδιαζόμενα τάγματα εσωτερικής ασφάλειας συγκροτείται από εφέδρους της Bundeswehr.

Η ομοσπονδιακή υπουργός Άμυνας Christine Lambrecht είναι προσκεκλημένη στους στρατώνες Fürst Wrede στο Μόναχο σήμερα Σάββατο, όταν νέες δομές για την εσωτερική ασφάλεια των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων θα προκύψουν μόνιμα από ένα πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στη Βαυαρία.

Βαυαρικό πιλοτικό σχέδιο για νέες δομές στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα για μια νέα δομή διοίκησης για τις επιχειρήσεις εσωτερικής ασφάλειας της Bundeswehr λειτουργεί στη Βαυαρία από το 2019.

Οι λόχοι εσωτερικής ασφάλειας των τριών διοικητικών περιφερειών της Φραγκονίας συνενώθηκαν για το σκοπό αυτό σε ένα τάγμα: το Landesregiment Bayern.

Επιπλέον, για ολόκληρο το βαυαρικό τάγμα συγκροτήθηκαν δύο λόχοι για επιτελικές εργασίες, ανεφοδιασμό και υποστήριξη.

Κατά τη διάρκεια του πιλοτικού σχεδίου, η προστασία αντικειμένων, οι διαδικασίες σε σημεία ελέγχου, οι περιπολίες και τα μέτρα άμυνας, μεταξύ άλλων, εκπαιδεύτηκαν στο στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης στο Wildflecken στο Rhön.

Οι εταιρείες εσωτερικής ασφάλειας της Βαυαρίας θα ανήκουν στο μέλλον σε ένα τάγμα

Το πιλοτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται σήμερα Σάββατο, 30 Απριλίου 2022, με την ενσωμάτωση των υπόλοιπων βαυαρικών εταιρειών εσωτερικής ασφάλειας από την Κάτω Βαυαρία, το Άνω Παλατινάτο, την Άνω Βαυαρία και τη Σουαβία.

Στο μέλλον θα είναι γνωστό ως Heimatschutzregiment 1.

Πέντε τάγματα εσωτερικής ασφάλειας με εφέδρους που σχεδιάζονται σε παγγερμανικό επίπεδο

Με την εμπειρία που αποκτήθηκε από το πιλοτικό σχέδιο στη Βαυαρία, ένα άλλο τάγμα θα δημιουργηθεί πρώτα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Μέχρι το 2025, οι δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας της Bundeswehr θα οργανωθούν σε συνολικά πέντε τάγματα.

Οι μονάδες εσωτερικής ασφάλειας αποτελούνται από εφέδρους που μπορούν να κληθούν, για παράδειγμα, για ασκήσεις, για υποστήριξη σε καταστάσεις καταστροφών ή για την προστασία κρίσιμων υποδομών ή εγκαταστάσεων της Bundeswehr.

Τα νέα γερμανικά στρατιωτικά τάγματα θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιδρούν ταχύτερα

Το Τάγμα Εσωτερικής Ασφάλειας 1 στη Βαυαρία θα ξεκινήσει με περίπου 350 εφέδρους. Αργότερα, ο αριθμός θα φτάσει περίπου τους 450 στρατιώτες.

Η Διοίκηση Ξηράς της Βαυαρίας των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων θεωρεί την εμπειρία με τις νέες δομές ως τώρα επιτυχημένη: “Με τη δομή, οι δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας ανταποκρίνονται καλύτερα υπό ενιαία ηγεσία και μπορούν να βελτιώσουν τις ικανότητές τους μέσω κοινής εκπαίδευσης και ασκήσεων”, δήλωσε η Διοίκηση Ξηράς.

Επικεφαλής του Βαυαρικού Κρατικού Τάγματος είναι ο συνταγματάρχης Stefan Berger. Την ηγεσία του Τάγματος Εσωτερικής Ασφάλειας 1 θα αναλάβει ο συνταγματάρχης Markus Wick.

Έφεδροι κυρίως πρώην στρατιώτες των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Οι έφεδροι της Bundeswehr είναι κυρίως πρώην στρατιώτες. Ακόμη και όσοι δεν ήταν στρατιώτες στο παρελθόν μπορούν να ολοκληρώσουν μια εφεδρική καριέρα.

Σύμφωνα με την Bundeswehr, όσοι έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο μπορούν επίσης να αποκτήσουν υψηλότερο βαθμό ως εκ πλαγίου εισερχόμενοι. Προϋποθέσεις είναι η γερμανική υπηκοότητα και θετικό αποτέλεσμα σε έλεγχο ασφαλείας.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.