Γερμανικός Τύπος: Θεαματική Ελληνική παρέλαση στη Στουτγάρδη

Οι Έλληνες γιόρτασαν την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης με μια εντυπωσιακή παρέλαση στο Europaviertel της Στουτγάρδης

Χιλιάδες Έλληνες γιορτάζουν τα 200 χρόνια της επανάστασης

Οι Έλληνες γιόρτασαν την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης και την απελευθέρωση από 400 χρόνια οθωμανικής κατοχής με μια εντυπωσιακή παρέλαση στο Europaviertel.

Μια εξαιρετικά πολύχρωμη εικόνα προέκυψε καθώς περισσότερες από 50 ομάδες από σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους παρατάχθηκαν στη Lautenschlager Straße για την παρέλαση προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Ήταν μια συναρπαστική τομή των διαφορετικών εθνοτικών ομάδων της ελληνικής χερσονήσου, με τις παραδοσιακές φορεσιές περιοχών όπως η Θράκη, η Ήπειρος, η Μακεδονία ή η Κρήτη.

Ελληνική παρέλαση στη Στουτγάρδη 2021

Όλα αυτά συμπυκνώθηκαν, καθώς έστριβαν στην Ευρωπαϊκή Συνοικία, όπου 5.000 θεατές με εισιτήριο παρατάχθηκαν στην πομπή της παρέλασης σε σειρές.

Εκεί, ο ενθουσιασμός και η προσμονή ήταν έκδηλη, καθώς η ευρωπαϊκή πρεμιέρα επρόκειτο να γίνει ακριβώς στην αρχή: Η εμφάνιση των Ευζώνων, της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς.

Η παρέλαση ακολουθήθηκε με κατάπληξη και δάκρυα χαράς, τα οποία μετατράπηκαν αμέσως σε πανηγυρισμό όταν η επίλεκτη φρουρά, η ιστορία της οποίας ανάγεται στην ιστορική Ελλάδα, παρέλασε με την παραδοσιακή αυλική φορεσιά της μπροστά από τους χιλιάδες θεατές, που έκανε το γεγονός να φαίνεται ιδιαίτερα επίσημο και τελετουργικό.

Κορύφωση: ο ελληνικός εθνικός ύμνος

Οι νεαροί μουσικοί είχαν προβάρει ένα ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο έδωσε στην παρέλαση μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Η παρέλαση με περισσότερους από 1.400 συμμετέχοντες συνοδεύτηκε από χαρακτηριστική μουσική.

Για την τελική κορύφωση, ακούστηκε ο ελληνικός εθνικός ύμνος και οι χιλιάδες παρευρισκόμενοι μετατράπηκαν σε μια τεράστια χορωδία που αντήχησε στην ευρωπαϊκή συνοικία.

Αλλά αυτό δεν ήταν ακόμα το τέλος, γιατί αμέτρητοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κάτω από την ανοιχτή γυάλινη οροφή της Landesbank σε ένα ευρύ δακτύλιο γύρω από την ορχήστρα, παίζοντας, μεταξύ άλλων, τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Φυσικά, το κοινό τραγουδούσε με πάθος και αυτά τα τραγούδια. Ένας διοργανωτής εξομολογήθηκε: “Δεν βρίσκω λόγια. Ήταν απίστευτα σπουδαίο. Ήμουν ηλεκτρισμένος κάθε στιγμή, κάθε δευτερόλεπτο”.

Για την παρέλαση έγραψαν

Video – Ελληνική παρέλαση στη Στουτγάρδη

Δείτε Video από την Ελληνική παρέλαση στη Στουτγάρδη, ΕΔΩ

Φωτογραφίες – Ελληνική παρέλαση στη Στουτγάρδη 2021

Ελληνική παρέλαση στη Στουτγάρδη
Ελληνική παρέλαση στη Στουτγάρδη 2021 | Γιώργος Βενέτης
Παρέλαση Στουτγκάρδης
Ελληνική Παρέλαση Στουτγάρδης 2021 | Γιώργος Βενέτης
Άγημα Ευζώνων στην Ελληνική παρέλαση στη Στουτγάρδη
Εύζωνες | Ελληνική παρέλαση στη Στουτγάρδη | Γιώργος Βενέτης
Ελληνική παρέλαση στη Στουτγάρδη Γερμανίας
Μαθητές | Ελληνική παρέλαση στη Στουτγάρδη | Γιώργος Βενέτης
Ελληνική παρέλαση στη Στουτγάρδη
Περηφάνια στην Παρέλαση Στουτγάρδης | Γιώργος Βενέτης

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.