Οι Γερμανοί αγοράζουν όλο και περισσότερο θερμαντήρες

Λόγω της ενεργειακής κρίσης, τα συστήματα θέρμανσης με καύσιμο πετρέλαιο έχουν σήμερα και πάλι μεγαλύτερη ζήτηση.

Οι κατασκευαστές μιλούν για μια μικρή επιστροφή – παρόλο που η γερμανική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η θέρμανση με πετρέλαιο θα είναι ένα μοντέλο που θα σταματήσει να χρησιμοποιείται από το 2024.

Τα συστήματα θέρμανσης με πετρέλαιο γνωρίζουν σήμερα μια μικρή επιστροφή στη Γερμανία. “Από τις αρχές Ιανουαρίου έως το τέλος Ιουλίου, οι κατασκευαστές παρέδωσαν δώδεκα τοις εκατό περισσότερα συστήματα θέρμανσης με πετρέλαιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος”, δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Ένωσης της Γερμανικής Βιομηχανίας Θέρμανσης (BDH) στο Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND). Σύμφωνα με αυτό, περίπου 29.000 συστήματα διατέθηκαν στην αγορά της Γερμανίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο λόγος είναι οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου στη Γερμανία

Το υπόβαθρο είναι η μικρότερη αύξηση των τιμών κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης για το πετρέλαιο θέρμανσης σε σύγκριση με το φυσικό αέριο. Σύμφωνα με υπολογισμούς της πύλης σύγκρισης Verivox, το φυσικό αέριο έχει γίνει περίπου 235% ακριβότερο μέσα σε ένα χρόνο, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης έχει γίνει 114% ακριβότερο.

Ωστόσο, η θέρμανση με πετρέλαιο θεωρείται ότι έχει παύσει να υφίσταται. Από το 2024 και μετά, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει την εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης με καθαρό πετρέλαιο μόνο σε λίγες εξαιρετικές περιπτώσεις.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.