Γερμανοί γιατροί καταγγέλλουν τα σχέδια για μάσκες Covid στα σχολεία

Γερμανοί αξιωματούχοι δημόσιας υγείας επέκριναν τα σχέδια για την επιστροφή των μασκών στα σχολεία το φθινόπωρο, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο είναι “περιττό”.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι υποχρεωτικές μάσκες για τα παιδιά στα σχολεία θα πρέπει να εισαχθούν μόνο εάν εμφανιστούν νέες, πιο επικίνδυνες παραλλαγές του Covid κατά τους ψυχρότερους μήνες.

“Με τις τρέχουσες παραλλαγές, δεν υπάρχει ανάγκη για υποχρεωτικές μάσκες στην τάξη”, δήλωσε την Τετάρτη ο Johannes Nießen, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ιατρών Δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας, στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke Media Group.

Οι μάσκες επηρεάζουν σημαντικά τη μάθηση, δήλωσε ο Nießen

“Επηρεάζουν τη γλωσσική ανάπτυξη, δυσχεραίνουν τη διδασκαλία ξένων γλωσσών και διαταράσσουν την επικοινωνία, επειδή καλύπτουν το μισό οπτικό πεδίο”, πρόσθεσε.

Κατά την άποψη των γιατρών, οι μάσκες στην τάξη θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο εάν και εφόσον εμφανιστεί μια πιο μολυσματική και ταυτόχρονα πιο απειλητική παραλλαγή από την Omicron.

Τα ομόσπονδα κρατίδια θα πρέπει επομένως “να επιτρέψουν μαθήματα χωρίς μάσκες για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο Neißen.

Η απόφαση αυτή έρχεται εν μέσω εκκλήσεων προς την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την υποχρέωση χρήσης μάσκας στα υπεραστικά τρένα, έχοντας ήδη ανακοινώσει το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στις πτήσεις.

Η ομάδα των σιδηροδρομικών Allianz pro Schiene κάλεσε το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει τα μέτρα Covid.

“Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να βρει μια ενιαία λύση”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Dirk Flege. “Εάν καταργηθεί η απαίτηση μάσκας στα αεροπλάνα, αυτό πρέπει να ισχύσει και για όλα τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς”.

Τον Οκτώβριο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ ένα νέο σύνολο κανόνων του Covid, σύμφωνα με το οποίο η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα παραμείνει σε ισχύ στα τρένα μεγάλων αποστάσεων, ενώ τα Ομόσπονδα κρατίδια θα μπορούν να αποφασίσουν αν θα επιβάλλουν τον κανόνα στα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εάν η κατάσταση του Covid επιδεινωθεί, τα Ομόσπονδα κρατίδια θα μπορούν να αυστηροποιήσουν περαιτέρω τους κανόνες, όπως με την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Ωστόσο, το κλείσιμο των σχολείων και τα περαιτέρω lockdown έχουν μέχρι στιγμής αποκλειστεί.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.