Γερμανοί κοινοβουλευτικοί ζητούν πλήρες εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο το συντομότερο δυνατό, δήλωσαν οι πρόεδροι τριών γερμανικών κοινοβουλευτικών επιτροπών την Τρίτη μετά από επίσκεψη στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της γερμανικής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Μάικλ Ροθ ανέφερε ότι ο περιορισμός στις εισαγωγές του ρωσικού πετρελαίου θα αποτελούσε σημαντικό μήνυμα γιατί θα επηρεάσει την κύρια πηγή εισοδήματος της Ρωσίας, σύμφωνα με Reuters.

Με τον αριθμό των θανάτων αμάχων στην Ουκρανία να αυξάνεται εν μέσω της ρωσικής εισβολής, η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, βρίσκεται υπό πίεση προκειμένου να απογαλακτιστεί από το ρωσικό φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, καθώς οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι τα έσοδα από τις προμήθειες ενέργειας παρέχουν στη Μόσχα ζωτικά κεφάλαια για να διεξάγει πόλεμο.

Η ΕΕ σχεδιάζει την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, αν και δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών για απαγόρευση του ρωσικού αργού. Διπλωμάτες της ΕΕ υποστηρίζουν ότι η Γερμανία δεν τάσσεται ενεργά υπέρ ενός άμεσου εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους.

Η χώρα έχει ήδη μειώσει τις ρωσικές εισαγωγές προμηθειών ενέργειας, με το ρωσικό πετρέλαιο να αντιπροσωπεύει πλέον το 25%, από 35% πριν από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Αρθρογραφία – Content για πολιτικούς
Πολιτική Αρθρογραφία – Content,
Αρθρογραφία – Content για την πολιτική,
Αρθρογραφία – Content για Δημάρχους,
Αρθρογραφία – Content για κόμματα,
Αρθρογραφία – Content για Βουλευτές,
Αρθρογραφία – Content για πολιτικούς,
Ανακοινώσεις για πολιτικούς,
Ομιλίες για πολιτικούς,
Ιστοσελίδα/SEO για πολιτικούς,
Social Media για πολιτικούς,
Δελτία Τύπου για πολιτικούς,
Συντακτικά/Ορθογραφία για πολιτικούς,

Ο Ροθ ανέφερε ότι οι σχετικές αποφάσεις της ΕΕ θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μια μεταβατική περίοδο με την απαγόρευση της εισαγωγής ρωσικού άνθρακα να τίθεται σε ισχύ από τα μέσα Αυγούστου, κάτι στο οποίο συμφώνησαν οι πρεσβευτές της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα.

Τα σχόλια του Ροθ ήρθαν μετά την επίσκεψή του στη δυτική Ουκρανία την Τρίτη με δύο επικεφαλής κοινοβουλευτικών επιτροπών.

«Μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες εβδομάδες γιατί υπάρχουν άλλοι προμηθευτές», είπε ο Άντον Χοφρέιτερ, επικεφαλής της Επιτροπής Ευρώπης της Μπούντεσταγκ, προσθέτοντας ότι η περίοδος σταδιακής κατάργησης εισαγωγών του ρωσικού άνθρακα ήταν πολύ μεγάλη.

Ανήσυχοι οι Γερμανοί για την πιθανότητα εμπάργκο στο πετρέλαιο

Ωστόσο, έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη έδειξε ότι οι Γερμανοί ανησυχούν για τις αρνητικές συνέπειες από πιθανό εμπάργκο πετρελαίου.

Μόνο το 30% των ερωτηθέντων στην έρευνα του ινστιτούτου Allensbach για λογαριασμό της Frankfurter Allgemeine Zeitung ανέφερε ότι η Γερμανία θα πρέπει να μπλοκάρει αμέσως τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου για να σταματήσει να χρηματοδοτεί έμμεσα τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Περίπου το 57% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η Γερμανία πρέπει να συνεχίσει τις εισαγωγές για να αποφύγει τις ελλείψεις στην αγορά και τις αυξήσεις των τιμών.

Μόνο το 24% των ερωτηθέντων συμφώνησαν με τη δήλωση «Μπορούμε να παγώσουμε για την ελευθερία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.