Γερμανοί και Ρώσοι υγειονομικοί ζητούν τον τερματισμό του πολέμου

Ο γερμανικός ιατρικός σύλλογος (BÄK) και η γερμανική εταιρεία νοσοκομείων (DKG) εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για πιθανή διακοπή της ιατρικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Η εγκληματική ρωσική επίθεση, όπως λένε, κοστίζει σοβαρά σε ανθρώπινες ζωές και προκαλεί άμεσα σωματικό και ψυχικό πόνο.

Δικαστήριο ανατρέπει τον κανονισμό ανάρρωσης στη Γερμανία

Την ίδια στιγμή, εργαζόμενοι στο ρωσικό σύστημα υγείας αξιώνουν από τον Πούτιν τον τερματισμό της επιθετικότητας.

Εκτός από αυτό, οι μαζικές επιθέσεις θα μπορούσαν να καταστρέψουν την παροχή ιατρικής περίθαλψης στις επίμαχες περιοχές και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή του περικυκλωμένου από τις μάχες πληθυσμού, αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση BÄK και DKG.

“O βομβαρδισμός ουκρανικών νοσοκομείων είναι μία ακόμη απόδειξη για την περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την ομοσπονδιακή γερμανική κυβέρνηση για να παράσχουμε και να συντονίσουμε την ανθρωπιστική βοήθεια από την Γερμανία προς την Ουκρανία και επί του προκειμένου να δεχθούμε στην Γερμανία τραυματισμένους και άλλους ασθενείς από τις πολεμικές περιοχές, εκεί όπου πλέον δεν είναι δυνατή καμία ιατρική περίθαλψη.

Για να μπορέσουμε να παράσχουμε όση στην ρωσική ηγεσία να σταματήσει αμέσως αυτό τον πόλεμο που καταπατά το διεθνές δίκαιο.

Πρέπει επίσης, όπως είπαν, να δημιουργηθεί άμεσα διάδρομος διαφυγής στα πολεμικά μέτωπα για την μεταφορά των τραυματιών.

Πηγή: ιατροnet | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Περισσότερα για την Ρωσο-Ουκρανική κρίση: ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.