Οι Γερμανοί τουρίστες ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα

Τις ομορφιές της Ελλάδας απολαμβάνουν κάθε χρόνο αρκετά εκατομμύρια επισκέπτες και αυτοί που φαίνεται να τις απολαμβάνουν περισσότερο είναι τουρίστες από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με έρευνα της Refundit που βασίζεται σε στοιχεία του ΣΕΤΕ για την περίοδο 2010-2020, την πρώτη θέση στις αφίξεις από την Ε.Ε. κατέχει η Γερμανία, ενώ από χώρες εκτός της Ε.Ε. το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ρωσία αποτελούν τις κορυφαίες χώρες εισερχόμενου τουρισμού.

Επιπλέον, από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει πως το 60% του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα προέρχεται από χώρες εντός της Ε.Ε., ενώ το υπόλοιπο αφορά χώρες εκτός της Ε.Ε.

Έτσι, το 2019, από τα 31 εκατομμύρια τουρίστες που επέλεξαν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας, 18 εκατομμύρια προέρχονταν από την Ε.Ε. και 13 εκατομμύρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Υπενθυμίζεται πως οι αφίξεις μειώθηκαν αισθητά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τον αριθμό τους να υπολογίζεται στα 7 εκατομμύρια και τα ετήσια έσοδα στα 10 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τα χρήματα που δαπανήθηκαν στην Ελλάδα κατά το 2019, οι επισκέπτες από χώρες της Ε.Ε. ξόδεψαν περίπου 10 δισ. ευρώ, ενώ όσοι προήλθαν από άλλες χώρες του κόσμου περίπου 8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση της startup εταιρείας Refundit, το 2019 την πρώτη θέση στις δαπάνες από τουρίστες εντός της Ε.Ε. κατείχαν οι Γερμανοί με 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ στις πρώτες θέσεις από χώρες εκτός Ε.Ε. βρίσκονταν οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί τουρίστες με δαπάνες ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων και 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ, αντίστοιχα.

Παράλληλα, η έκθεση καταλήγει πως οι αφορολόγητες αγορές μπορούν να ενισχύσουν το εισόδημα της χώρας, μειώνοντας σημαντικά το κόστος επίσκεψης στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά αναφέρει πως με το σύστημα των αφορολόγητων αγορών οι τουρίστες θα ξόδευαν περισσότερα χρήματα, τα οποία σύμφωνα με την έκθεση υπολογίζονται σε 396-791 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.