Νεαρός Γερμανός καταδικάστηκε για ψεύτικο κέντρο ελέγχου κορονοϊού

Ένας νεαρός Γερμανός κρίθηκε πρόσφατα ένοχος για τη δημιουργία ενός πλαστού κέντρου προσυμπτωματικού ελέγχου για τον κορονοϊό και το παράνομο κέρδος 5,7 εκατομμυρίων ευρώ σε κρατικές πληρωμές για τεστ που δεν έγιναν ποτέ.

Στο αποκορύφωμα της πανδημίας του κορονοϊού στη Γερμανία, η ζήτηση για τεστ ήταν τόσο μεγάλη που το κράτος αποζημίωσε τα κέντρα για τη διεξαγωγή τεστ COVID-19 αποκλειστικά με τιμολόγιο.

Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι «παλεύουν» με τον συνωστισμό

Οι περισσότεροι ιδιωτικοί πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης επωφελήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, αλλά ορισμένοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν μικρές περιουσίες χωρίς στην πραγματικότητα να παρέχουν κανενός είδους υπηρεσία.

Αυτή ήταν η περίπτωση ενός νεαρού Γερμανού φοιτητή που κατάλαβε ότι το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να δημιουργήσει ένα κέντρο προσυμπτωματικού ελέγχου COVID-19 στα χαρτιά και στη συνέχεια να τιμολογήσει χιλιάδες τεστ κάθε μέρα για να εισπράξει χρήματα από την κυβέρνηση.

Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος ήταν μόλις 17 ετών όταν σκέφτηκε την ιδέα το 2020, κατάφερε να κερδίσει 5,7 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να κάνει καμία δουλειά.

Μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου του 2021, ο νεαρός άνδρας, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, τιμολόγησε έως και 5.000 τεστ την ημέρα, αν και το εξεταστικό κέντρο του δεν υπήρχε καν.

Το 2020 και το 2021, για να επιταχύνει τα τεστ , η γερμανική κυβέρνηση ανέθεσε στην Kassenärtzlichen Vereinigung, μια ένωση γιατρών που έχουν εγκριθεί από τις γερμανικές υπηρεσίες ασφάλισης υγείας, την επίβλεψη των τεστ για την COVID-19. Δυστυχώς, η έλλειψη εποπτείας έκανε το σύστημα εύκολο στόχο για απατεώνες.

Σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων μηνών, ο νεαρός απατεώνας τιμολόγησε περίπου 500.000 τεστ για την COVID-19, με αποτέλεσμα να λάβει 5,7 εκατομμύρια ευρώ.

Αν ένας τραπεζικός υπάλληλος δεν είχε παρέμβει, ο νεαρός απατεώνας θα είχε πιθανώς συγκεντρώσει ακόμη περισσότερα χρήματα από την κυβέρνηση, ωστόσο, τον Ιούνιο του 2021, κάποιος παρατήρησε ότι ο λογαριασμός ενός απλού φοιτητή είχε ξεπεράσει τα 5,7 εκατομμύρια ευρώ και υποψιάστηκε κάποια μορφή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Επικοινώνησαν με την αστυνομία και από έρευνα προέκυψε ότι η περιουσία του είχε αποκτηθεί με παράνομους τρόπους, οπότε κατασχέθηκε αμέσως.

Ο 19χρονος πλέον, ο δράστης καταδικάστηκε πρόσφατα για το έγκλημά του. Ευτυχώς, επειδή δεν είχε κλείσει ακόμη τα 18 όταν έθεσε σε κίνηση το σχέδιό του, δικάστηκε ως ανήλικος, οπότε του κατασχέθηκε μόνο η περιουσία και του επιβλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Πηγή: HUFFPOST

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.