Γερμανός λοιμωξιολόγος προβλέπει νέο κύμα Covid στη Γερμανία

Η αύξηση των λοιμώξεων λόγω κορωνοϊού, η οποία ήταν ήπια μέχρι στιγμής αυτό το φθινόπωρο, αναμένεται να επιταχυνθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες.

Αυτή είναι η πρόβλεψη του Oliver Keppler, επικεφαλής λοιμωξιολογίας στο Ludwig-Maximilians-Universität του Μονάχου.

“Το προσεχές φθινόπωρο και χειμώνα, πρέπει να υποθέσουμε ότι η συχνότητα των λοιμώξεων θα ενταθεί σημαντικά. Η ζωή μας μετατοπίζεται προς τα μέσα”, δήλωσε ο επιστήμονας στην Deutsche Presse-Agentur.

Ο λοιμωξιολόγος δεν συμβουλεύει νέα αυστηροποίηση των μέτρων: “Βασικά, πρέπει να προσπαθήσουμε να χαλαρώσουμε σε διάφορους τομείς σε αυτή τη φάση της πανδημίας για να δούμε τι είναι δικαιολογημένο και πού πρέπει να διατηρήσουμε τα μέτρα υγιεινής ή τα τεστ για την ασφάλεια”.

Σε αντίθεση με ορισμένους φόβους, η Γερμανία δεν αντιμετωπίζει ένα μεγάλο ταυτόχρονο κύμα γρίπης, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο. “Δεν περιμένω μια σοβαρή περίοδο γρίπης”, δήλωσε ο Keppler.

Παγκοσμίως, οι ιοί της γρίπης έχουν εξασθενήσει στον πληθυσμό λόγω των μέτρων υγιεινής κατά της πανδημίας, είπε.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Το GRland.info δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τις θέσεις που διατίθενται και ούτε εγγυάται την πρόσληψη των όποιων ενδιαφερομένων.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.