Γερμανός σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ αγώνων με παιδικό αυτοκινητάκι

Γεώργιος Σαμαρίδης

Updated on:

3χρονος δραπετεύει από τους γονείς του με ηλεκτρικό αυτοκινητάκι

Τεντωμένος πάνω σε ένα μικροσκοπικό κόκκινο αυτοκινητάκι, ένας Γερμανός φοιτητής έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη ταχύτητα που επιτυγχάνεται με ένα ηλεκτρονικό αυτοκινητάκι Bobby – και το κατασκεύασε μόνος του!

Ο φοιτητής από τη Φούλντα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ

Στην πίστα αγώνων Hockenheimring στη Βάδη-Βυρτεμβέργη αυτή την εβδομάδα, ο φοιτητής ηλεκτρολόγος μηχανικός της Fulda Hochschule, Marcel Paul, έσπασε ένα παγκόσμιο ρεκόρ.

Με 148,45 χιλιόμετρα την ώρα, ο 31χρονος από την Έσση είναι πλέον ο κάτοχος του ρεκόρ για την υψηλότερη ταχύτητα που επιτυγχάνεται με ένα ηλεκτρονικό αυτοκίνητο Bobby.

Φθάνοντας τα 148,45 χλμ/ώρα, ο Paul ξεπέρασε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ κατά 70 χλμ/ώρα – αν και το προηγούμενο ρεκόρ δεν ήταν πρωτότυπο, αλλά ένα που είχε παρουσιαστεί σε ένα βίντεο στο YouTube, το οποίο δεν είχε επιβεβαιωθεί ποτέ από το Γερμανικό Ινστιτούτο Ρεκόρ (RID).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του RID, ο Paul έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ με την πρώτη προσπάθεια.

Επιτρέπονταν συνολικά τρεις προσπάθειες, αλλά η τύχη του Paul δεν κράτησε, καθώς στη δεύτερη προέκυψαν προβλήματα με τη συσκευή μέτρησης.

Η τύχη του φοιτητή επέστρεψε στην τρίτη προσπάθεια, όταν έσπασε και πάλι το δικό του ρεκόρ και πέτυχε την καλύτερη ταχύτητα που είχε πετύχει ποτέ- το ρεκόρ των 148,45 km/h.

YouTube video

Ο Paul κατασκεύασε το αυτοκίνητο Bobby που κέρδισε το ρεκόρ

Το εν λόγω αυτοκίνητο Bobby, το οποίο βασίζεται σε ένα παιχνίδι που προορίζεται για παιδιά, κατασκευάστηκε από τον Paul και έναν συμφοιτητή του, τον 23χρονο David Reimund.

Με βάρος μόλις 30 κιλά και μήκος μόλις 70 εκατοστά, το μικροσκοπικό αυτοκίνητο έχει τη δική του μεταλλική βάση, κινητήρα και ειδικά ελαστικά.

Ο Paul και ο Reimund δούλευαν πάνω στο όχημα από τον Οκτώβριο και ο καθηγητής τους, Tobias Müller, στεκόταν στο πλάι μαζί με τη μητέρα του Paul για να δουν την κατάρριψη του ρεκόρ.

“Ήταν τόσο σπουδαίο συναίσθημα […] είναι απερίγραπτο”, δήλωσε ο Paul στο ZDF σε συνέντευξή του μετά την επίτευξη του ρεκόρ.

“Όλη η δουλειά, από τον Οκτώβριο μέχρι τώρα άξιζε πραγματικά τον κόπο”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης