Προτρέπουν τους Γερμανούς να επιστρέψουν στα ξύλα…

Τα γερμανικά νοικοκυριά θα μπορούσαν να στραφούν στο ξύλο ως πηγή θέρμανσης αυτόν τον χειμώνα, καθώς οι προμήθειες φυσικού αερίου παραμένουν περιορισμένες ενώ η Ρωσία περιορίζει τις ροές προς την Ευρώπη, έγραψε η Deutsche Bank σε σημείωμα την Τρίτη.

Η γερμανική τράπεζα δήλωσε ότι αναμένει η κατανάλωση φυσικού αερίου στη Γερμανία να είναι 10% κάτω από τα επίπεδα του 2021 χάρη στην αποταμίευση των ιδιωτικών νοικοκυριών και τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου.

Σημείωσε επίσης ότι ο άνθρακας και ο λιγνίτης θα μπορούσαν να αναδειχθούν ως υποκατάστατα του φυσικού αερίου στον τομέα της βιομηχανικής ενέργειας.

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία αβεβαιότητας, ειδικά όσον αφορά τις υποθέσεις μας για την προσφορά από άλλες χώρες και τη ζήτηση», ανέφερε το σημείωμα.

«Τόσο η εξοικονόμηση όσο και η υποκατάσταση έχουν ήδη οδηγήσει σε μείωση της γερμανικής κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά περισσότερο από 14% από έτος σε έτος κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2022. Oρισμένες εγκαταστάσεις στη Γερμανία θα μπορούσαν να κλείσουν καθώς αυξάνεται το κόστος ενέργειας, περιπλέκοντας περαιτέρω την κατάσταση».

Η τελευταία ανάγνωση της Deutsche έρχεται καθώς η Ευρώπη προετοιμάζεται για έναν δυνητικά ψυχρότερο χειμώνα από τον κανονικό και καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία άφησε ερωτήματα για τη μελλοντική σταθερότητα των ροών φυσικού αερίου.

από El gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.