Γερμανία-Lufthansa: Τέλος η προσφώνηση «Κυρίες και Κύριοι»

Ο γερμανικός αερομεταφορέας προχωρά σε αλλαγές, θέλοντας ο χαιρετισμός του πληρώματος να ταιριάζει σε όλα τα φύλα – Το μέτρο θα ισχύσει και για Swiss, Austrian Airlines και Eurowings.

Για να καλωσορίζει τους επιβάτες του, ο γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa αποφάσισε να καταργήσει την γνωστή σε όλους προσφώνηση «Κυρίες και κύριοι» επιλέγοντας μία φράση που ταιριάζει σε όλα τα φύλα.

«Καλημέρα (ή καλησπέρα) αγαπητοί επιβάτες», θα ακούγεται από το μεγάφωνο λίγο πριν την απογείωση των αεροπλάνων της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας.

Η ουδέτερη γλώσσα στο φύλο των επιβατών, θα υιοθετηθεί από τον όμιλο της Lufthansa, συμπεριλαμβανομένων των αερογραμμών Swiss, Austrian Airlines και Eurowings.

«Το πλήρωμα των αεροσκαφών πρέπει να επιλέξει μία προσφώνηση που να απευθύνεται σε όλους τους επιβάτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild».

Η μετάβαση στην ουδέτερη προσφώνηση απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα

Εναλλακτικές προτάσεις για το καλωσόρισμα των επιβατών θα μπορούσε ένα απλό «Καλημέρα» ή «Αγαπητοί επιβάτες».

Η μετάβαση στην ουδέτερη προσφώνηση είναι μια «διαδικασία που απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Lufthansa .

Οι προσπάθειες για την επίτευξη μιας ουδέτερης γλώσσας σε ότι αφορά το φύλο, δεν περιορίζονται μόνο στους επιβάτες, αλλά ισχύουν για ολόκληρη την ομάδα της Lufthansa, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι, το 2019, η καναδική αεροπορική εταιρεία «Air Canada» είχε κάνει κάτι ανάλογο. Είχε ανακοινώσει ότι απαγορεύει τους όρους για τα δύο φύλα «κυρίες και κύριοι» και τους αντικαθιστά με το «Καλημέρα σε όλους».

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.