Για ένα Ελληνικό Επιστημονικό Παράδειγμα στη μετά-COVID εποχή

Τη διαχείριση των θετικών και αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας στη μετά-COVID εποχή, υπό το πρίσμα κανόνων βιοηθικής, προστασίας προσωπικών δεδομένων, πρόσβασης σε νέες τεχνολογίες και αποφυγής δημιουργίας ανισοτήτων, θα εξετάσει το Συμπόσιο με τίτλο «Για ένα Ελληνικό Επιστημονικό Παράδειγμα στη μετά-COVID εποχή» που διοργανώνει την Κυριακή 14 Μαρτίου στις 11.00 ώρα Ελλάδας η Εταιρεία Ελλήνων Επιστημόνων (Greek Scientists Society), υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου θα εξεταστεί το πως οι αρχές της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας μπορούν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων που προκάλεσε η πανδημία.

Πως οι κυβερνήσεις θα εκμεταλλευτούν την τεχνολογική και ψηφιακή πρόοδο που επιτεύχθηκε την περίοδο αυτή και θα εκπαιδεύσουν ψηφιακά τους πολίτες τους.

Πως οι επιστήμονες θα προσαρμόσουν το δεοντολογικό πλαίσιο εντός του οποίου εργάζονται στα πρόσφατα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Και τέλος και πως η επιστημονική κοινότητα θα προσπαθήσει να καταπολεμήσει την αύξηση των ανισοτήτων, διατηρώντας την κοινωνική ευημερία.

Διακεκριμένοι ομιλητές

Το Συμπόσιο «Για ένα Ελληνικό Επιστημονικό Παράδειγμα στη μετά-COVID εποχή» θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές από το χώρο της πολιτικής, όπως η πρώην Υπουργός και Ευρωπαία Επίτροπος, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας και ο Υπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου, κ. Κυριάκος Κόκκινος.

Επίσης από την ακαδημαϊκή κοινότητα, όπως ο καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας και επικεφαλής του Τμήματος Εφηβικής Υγείας της UNESCO, κ. Γιώργος Χρούσος, ο καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Grenoble και ιδρυτής του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών του εργαστηρίου VERIMAG, κ. Ιωσήφ Σηφάκης, ο επίτιμος διευθυντής του Τμήματος Διαστημικής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου John Hopkins και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Σταμάτης Κριμιζής, ο επίτιμος καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, κ. Σπύρος Αρταβάνης – Τσάκωνας και ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κα Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, Κωστής Δασκαλάκης.

Τέλος από τον ιδιωτικό τομέα, όπως ο πρόεδρος της Regeneron, κ. Γιώργος Γιανκόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Ομίλου ELPEN, Θεόδωρος Τρύφων κ.ά.

Για πληροφορίες, το πρόγραμμα του Συμποσίου, τη λίστα των ομιλητών και τη φόρμα εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον εξής σύνδεσμο: https://bit.ly/3uLINxU

Το συνέδριο «Για ένα Ελληνικό Επιστημονικό Παράδειγμα στη μετά-COVID εποχή» θα μεταδοθεί τηλεοπτικά παγκοσμίως από την ERTWORLD και μέσα από τη ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX στο www.ertflix.gr/ertworld-live/

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.