Γιατί ράφια στα Edeka και Rossmann παραμένουν άδεια;

Ο αμερικανικός προμηθευτής Procter & Gamble βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Edeka και τη Rossmann. Πρόκειται για αυξήσεις τιμών. Ως αποτέλεσμα, πολλά ράφια με προϊόντα καθημερινής χρήσης παραμένουν άδεια.

Ο πληθωρισμός και το αυξημένο ενεργειακό κόστος στη Γερμανία γίνονται πλέον αισθητά και στους διεθνείς εμπορικούς εταίρους.

Σύμφωνα με την Lebensmittelzeitung (LZ), η εταιρεία καταναλωτικών αγαθών Procter & Gamble συγκρατεί τις αυξήσεις τιμών περισσότερο από τους ανταγωνιστές της, αλλά τώρα ο αμερικανικός γίγαντας τα βάζει ταυτόχρονα με την Edeka και τη Rossmann.

Κατά συνέπεια, πολλά ράφια παραμένουν άδεια.

Έως και 40 τοις εκατό ακριβότερα

Στη Γερμανία, η Procter & Gamble πωλεί δημοφιλή επώνυμα προϊόντα, όπως ξυραφάκια Gilette, Pampers, προϊόντα υγιεινής Always, απορρυπαντικό Ariel και οδοντόκρεμα Oral-B.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της t-online, η προμήθεια των προϊόντων αυτών έχει πλέον περιοριστεί μαζικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, διατίθενται μόνο σε μικρές ποσότητες ή καθόλου.

Τα αιτήματα λέγεται ότι αφορούν “αναγκαίες αυξήσεις των τιμών του καταλόγου” – έως και 40%, σύμφωνα με το Businessinsider.

Εποικοδομητικές συνομιλίες

Ωστόσο, υπάρχει μια εντατική ανταλλαγή απόψεων. Η Procter & Gamble επιβεβαίωσε στην LZ ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τους συνεργάτες λιανικής πώλησης. Είναι “εντατικές, αλλά εποικοδομητικές”, σύμφωνα με δημοσίευμα του t-online.

Μια εκπρόσωπος της Procter & Gamble δεν θέλησε να δώσει λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με μεμονωμένους λιανοπωλητές.

Τα ερωτήματα προς την Edeka και την αλυσίδα Rossmann παρέμειναν επίσης αναπάντητα. Η Procter & Gamble αρνήθηκε σθεναρά τους ισχυρισμούς ότι η εταιρεία είχε σταματήσει μονομερώς τις παραδόσεις.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.