Γιατί τα φρένα των τιμών ενέργειας είναι περίπλοκα;

Στην πραγματικότητα, το υπουργικό συμβούλιο ήθελε να ξεκινήσει σήμερα τα φρένα τιμών για το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα στη Γερμανία. Ωστόσο, τα νομοθετικά σχέδια είναι πιο περίπλοκα από ό,τι αναμενόταν.

Ποια ερωτήματα παραμένουν ανοιχτά – και γιατί υπάρχει χρονική στενότητα;

Όταν πατάτε τα φρένα, θέλετε να νιώσετε το αποτέλεσμα, και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Ό,τι ισχύει για την οδήγηση ενός αυτοκινήτου – αυτό θα πρέπει να ισχύει και για το φρένο του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

“Οι ανησυχίες των πολιτών και των επιχειρήσεων για τις υψηλές τιμές της ενέργειας είναι μεγάλες – και γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε κάτι”, λέει ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Το πρώτο βήμα είναι μια κατ’ αποκοπή πληρωμή 300 ευρώ για φοιτητές και συνταξιούχους. Επιπλέον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να αναλάβει τον μηνιαίο λογαριασμό για την κατανάλωση φυσικού αερίου από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Πρόκειται για ένα έργο μαμούθ, επειδή η κυβέρνηση πρέπει να προσδιορίσει την ετήσια κατανάλωση περισσότερων από 20 εκατομμυρίων ιδιωτών και αρκετών χιλιάδων βιομηχανικών πελατών και στη συνέχεια να τη διαιρέσει με το δώδεκα.

Ανοιχτά ερωτήματα σχετικά με το φρένο τιμών στη Γερμανία

Το μόνιμο φρένο τιμών για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο το νέο έτος θα είναι πραγματικά περίπλοκο. “Υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν”, λέει ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Christian Lindner.

Και είναι δύσκολα:

  • Πόσο υψηλή είναι η βασική κατανάλωση για την οποία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιδοτεί την τιμή;
  • Πώς μπορούν να οργανωθούν οι ροές πληρωμών μεταξύ του κράτους, των διαχειριστών του δικτύου και των τελικών πελατών;

Επί του παρόντος, προβλέπεται ότι η τιμή του φυσικού αερίου για τα ιδιωτικά νοικοκυριά θα περιορίζεται στα δώδεκα λεπτά ανά κιλοβατώρα – αλλά μόνο για το 80% της κατανάλωσης.

Για το τελευταίο 20 τοις εκατό, ο προμηθευτής θα χρεώνει την τρέχουσα τιμή του φυσικού αερίου.

Για τους βιομηχανικούς πελάτες, η ανώτατη τιμή θα είναι επτά λεπτά ανά κιλοβατώρα. Αυτή η επιδοτούμενη τιμή θα ισχύει στη συνέχεια για το 70% της κανονικής κατανάλωσης.

Το φρένο στην τιμή του φυσικού αερίου αναμένεται να κοστίσει στο κράτος περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια ευρώ κατά την προγραμματισμένη περίοδο έως την άνοιξη του 2024.

Τα χρήματα θα καταβληθούν από το “ταμείο οικονομικής σταθεροποίησης”, για το οποίο η Μπούντεσταγκ ενέκρινε πρόσφατα εγκρίσεις πίστωσης -δηλαδή νέα χρέη- συνολικού ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αποτροπή της κατάχρησης κρατικών ενισχύσεων

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας συντάσσει τώρα το σχέδιο νόμου και θέλει να κάνει τα πάντα σωστά μετά την εμπειρία με την αποτυχημένη εισφορά φυσικού αερίου.

“Οι δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, οι διαχειριστές δικτύων διανομής, όλοι πρέπει να έχουν σαφή δεδομένα”, λέει ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck.

Χρειάζεται περισσότερος χρόνος σε μεμονωμένες περιπτώσεις για να συζητηθεί τι απαιτείται από το νόμο και αν τα σχέδια μπορούν επίσης να εφαρμοστούν με τη μορφή που έχουν.

Ο Habeck πρέπει να αποκλείσει όσο το δυνατόν περισσότερο την πιθανή κατάχρηση κρατικών ενισχύσεων.

Για παράδειγμα, οι εταιρείες δεν θα πρέπει να μπορούν απλώς να πωλούν επιδοτούμενο φυσικό αέριο στην αγορά.

Για την επικεφαλής της DGB, Yasmin Fahimi, είναι σημαντικό “αυτές οι οικονομικές ενισχύσεις να συνδέονται πραγματικά με την ασφάλεια των θέσεων εργασίας και της οικονομικής μας δομής.

Ένα άλλο αμφιλεγόμενο ζήτημα που τέθηκε πρόσφατα ήταν το κατά πόσον οι εταιρείες που επωφελούνται από τις επιδοτούμενες τιμές ενέργειας θα πρέπει να συνεχίσουν να καταβάλλουν μπόνους στο διοικητικό προσωπικό τους ή τακτικά μερίσματα στους μετόχους τους.

Η γερμανική βιομηχανία τείνει να αισθάνεται ότι εκφοβίζεται από υπερβολικά πολλές νομικές απαιτήσεις. Υπολογίζει πάνω απ’ όλα στη γρήγορη βοήθεια για το ενεργειακό κόστος.

“Οι εταιρείες δεν μπορούν απλώς να μετακυλήσουν τις αυξημένες τιμές στην αγορά”, λέει ο Rainer Dulger, πρόεδρος της ένωσης εργοδοτών.

Διαφορετικά, θα ακολουθούσαν μετεγκαταστάσεις της παραγωγής. Αλλά και τα επιχειρηματικά μοντέλα στον τομέα των ειδικευμένων επαγγελμάτων και στον τομέα των υπηρεσιών θα καταστούν ασύμφορα.

Ο Habeck θέλει φρένο στις τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας από τον Ιανουάριο

Η CDU/CSU ασκεί πίεση στα “φανάρια” σχετικά με το φρένο στις τιμές του φυσικού αερίου. “Η μία πληρωμή τον Δεκέμβριο δύσκολα θα είναι αρκετή για να φέρει αισθητή ανακούφιση – για τις οικογένειες, για παράδειγμα”, επικρίνει ο αναπληρωτής επικεφαλής του CDU Γενς Σπαν.

“Και για τα αρτοποιεία και τα εμπορικά καταστήματα, η διαρθρωτική ελάφρυνση είναι απαραίτητη πολύ νωρίτερα – από τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομίας Χάμπεκ θέλει να παρουσιάσει το νομοσχέδιο για το φρένο στις τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος στο υπουργικό συμβούλιο πριν από το τέλος Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια, η Bundestag θα μπορούσε να ασχοληθεί με το θέμα λίγες ημέρες αργότερα, ακολουθούμενη από το Bundesrat.

Στόχος του Habeck είναι “να είμαστε έτοιμοι μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και όλοι οι νόμοι να τεθούν σε ισχύ την 1.1.”. Αυτό είναι ένα καλό ψήφισμα για το έτος 2023.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.