Γιατρός στη Γερμανία έκανε εγχείρηση σε λάθος πόδι!

Ένας ειδικός ιατρός στην Evangelische Elisabeth Klinik στο Βερολίνο έκανε προφανώς ένα λάθος. Εισήγαγε εμφυτεύματα στο λάθος πόδι ενός ασθενούς.

Ένας χειρουργός φέρεται να χειρούργησε σε λάθος πόδι έναν ασθενή στην Evangelische Elisabeth Klinik στο Berlin-Tiergarten. Αυτό ανέφερε η εφημερίδα “Bild”.

Σύμφωνα με την έκθεση, η άρθρωση ενός 39χρονου άνδρα έπρεπε να υποστηριχθεί με εμφυτεύματα.

Τραυματισμός στο αριστερό πόδι, επέμβαση στο δεξί πόδι

Ο τραυματισμός αφορούσε το αριστερό πόδι του άνδρα. Το πόδι του είχε ξυριστεί, απολυμανθεί και σημαδευτεί με ένα Χ για την επέμβαση.

Ωστόσο, ο ορθοπεδικός και τραυματιοχειρουργός πραγματοποίησε την επέμβαση στο δεξί πόδι, το οποίο ήταν στην πραγματικότητα υγιές.

Στα όρια τους τα παιδιατρικά νοσοκομεία στη Γερμανία

Η κλινική δεν σχολίασε το περιστατικό όταν ρωτήθηκε από το t-online και δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Η χειρουργική του ποδιού είναι ένας από τους εξειδικευμένους τομείς της Evangelische Elisabeth Klinik. Μία εστίαση είναι η χειρουργική αντιμετώπιση των τραυματισμών στα πόδια.

Τα νοσοκομεία χρησιμοποιούν λίστες ελέγχου για να μειώσουν τέτοια και παρόμοια χειρουργικά λάθη. Αποτελούν ένα είδος οδηγού σε πραγματικό χρόνο για την τυποποίηση των βημάτων μιας κλινικής διαδικασίας.

Καθώς ο κατάλογος επεξεργάζεται, ελέγχεται ο ασθενής, το σημείο του σώματος και η πλευρά της διαδικασίας. Είναι σχετικά απλά αλλά σημαντικά εργαλεία για τη διασφάλιση της ποιοτικής περίθαλψης στις κλινικές.

Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.