Γιγάντιος αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη τα Χριστούγεννα

Ο γιγάντιος αστεροειδής 501647, που ταξιδεύει με ταχύτητα 35.405 χιλιομέτρων την ώρα, πρόκειται να περάσει ξυστά από τη Γη ανήμερα των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την NASA, το μήκος του αστεροειδούς είναι περίπου 210 μέτρα, διπλάσιο δηλαδή από αυτό ενός γηπέδου ποδοσφαίρου και κάτι παραπάνω από το ύψος δύο υποθετικών Αγαλμάτων της Ελευθερίας, τοποθετημένων το ένα πάνω στο άλλο.

Ο αστεροειδής πρόκειται να περάσει σε απόσταση περίπου 750 εκατ. χιλιομέτρων από τη Γη, απόσταση που ναι μεν ακούγεται μεγάλη, είναι δε αρκετή για να τον κατατάξει στα «πιθανώς επικίνδυνα» ιπτάμενα αντικείμενα που περνούν από τη Γη.

Η άφιξη του αστεροειδούς εκτιμάται πως θα συμβεί γύρω στις 9 και 20 το βράδυ (ώρα Γερμανίας), ενώ τον…δρόμο φαίνεται πως θα ανοίξει ένας ακόμη, αρκετά μικρότερος αστεροειδής, που θα περάσει από τη Γη νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Ο προπομπός του μεγάλου αστεροειδούς έχει μήκος 44 μέτρων. Και θα περάσει από τον πλανήτη μας σε απόσταση 580 εκατ. χιλιομέτρων.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: Χειμερινό ηλιοστάσιο: Σήμερα η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.