Γιορτές στη Γερμανία χωρίς χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Γίνεται;

Η Γερμανία θα πρέπει φέτος να μην ανάψει τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της επακόλουθης ενεργειακής κρίσης, καθώς και της κλιματικής έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με μια διακεκριμένη περιβαλλοντική ομάδα.

Οι γερμανικές πόλεις και κωμοπόλεις συζητούν ήδη πώς θα μειώσουν τη χρήση ενέργειας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει φόβους για έλλειψη φυσικού αερίου και εκτόξευση του ενεργειακού κόστους.

Τώρα η Περιβαλλοντική Δράση της Γερμανίας (Deutsche Umwelthilfe ή DUH) – δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα πρέπει να μειώσουν μαζικά τον φωτισμό ενόψει της ενεργειακής κρίσης – και για να προστατεύσουν το περιβάλλον.

“Αυτόν τον χειμώνα, θα πρέπει να είναι αυτονόητο να μην υπάρχουν χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στις πόλεις, καθώς και σε σπίτια και διαμερίσματα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της DUH Jürgen Resch στο Redaktionsnetzwerk Deutschland.

“Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, της ανεπάρκειας ενέργειας, αλλά και για λόγους προστασίας του κλίματος, θα πρέπει να κάνουμε μια παύση”, δήλωσε ο Resch.

Οι περιβαλλοντολόγοι βλέπουν την κρίση ως μια ευκαιρία για την εξέταση της βιωσιμότητας και της προστασίας των ειδών.

Επισήμανε το μέγεθος της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για τoν φωτισμό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

“Μόνο ο ιδιωτικός φωτισμός προκαλεί κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας άνω των 600 εκατομμυρίων κιλοβατώρων ετησίως – όσο καταναλώνει μια μεσαίου μεγέθους πόλη με 400.000 κατοίκους σε ένα χρόνο”, δήλωσε ο Resch.

“Προσθέστε σε αυτό τη δυνητική εξοικονόμηση από τη μη ύπαρξη χριστουγεννιάτικου φωτισμού στις πόλεις και τις κωμοπόλεις μας”.

Ο Resch πρότεινε μια διαφορετική προσέγγιση φέτος. “Ίσως αυτό μπορεί να μειωθεί σε ένα φωτισμένο δέντρο ανά κοινότητα”, είπε.

Γιορτάζοντας στη Γερμανία χωρίς χριστουγεννιάτικα φωτάκια

“Συνειδητά γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα χωρίς φώτα – εξοικονομώντας και δείχνοντας αλληλεγγύη – αυτό θα μπορούσε να κάνει αυτή τη χριστουγεννιάτικη περίοδο μια πολύ ξεχωριστή εποχή”.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, καθώς η Ρωσία συνεχίζει να συμπιέζει τις προμήθειες αερίου.

Όπως προαναφέραμε, περιοχές σε όλη τη χώρα εξετάζουν πώς θα εξοικονομήσουν ενέργεια κατά τους χειμερινούς μήνες.

Πολλές περιοχές μειώνουν τon φωτισμό ή “ξεφορτώνονται” τα παγοδρόμια.

Σύμφωνα με έρευνα της εμπορικής ένωσης, πολλοί έμποροι λιανικής σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια φέτος λόγω της απότομης αύξησης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.