Γονείς στη Γερμανία ονόμασαν την κόρη τους Μέρκελ!

Η Μέρκελ από το Έσσεν δεν είναι η μόνη με το ιδιαίτερο όνομά της: Από ευγνωμοσύνη, ορισμένες οικογένειες προσφύγων δίνουν το όνομα της πρώην καγκελάριου στα νεογέννητά τους.

Γονείς στο Έσσεν έδωσαν στην κόρη τους ένα ιδιαίτερο όνομα – το μικρό όνομα του ενός έτους κοριτσιού είναι Μέρκελ.

Αυτό προκύπτει από τον κατάλογο με τα μικρά ονόματα του ληξιαρχείου για το έτος 2022 στο Έσσεν. Σύμφωνα με την πόλη, η μητέρα και ο πατέρας είναι γονείς από το Ιράκ.

Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει το κίνητρο για την ονομασία: Από ευγνωμοσύνη προς την πρώην καγκελάριο, η οποία μίλησε για την αυξανόμενη αποδοχή των προσφύγων στη Γερμανία με τη φράση της το 2015 “Μπορούμε να το κάνουμε”, θέτοντας έτσι ένα σημάδι μιας νέας κουλτούρας υποδοχής.

Η Άνγκελα Μέρκελ υπάρχει επίσης στο Μύνστερ και το Ντούισμπουργκ

Πολλά παιδιά διαφορετικού χρώματος δέρματος και έθνους ονομάζονται τώρα Άνγκελα Μέρκελ. Όπως η εξάχρονη σήμερα Άνγκελα Μέρκελ από το Μύνστερ.

Σύμφωνα με την πόλη, πρόσφυγες από τη Συρία έδωσαν το όνομα στην κόρη τους, η οποία γεννήθηκε στη Γερμανία, από ευγνωμοσύνη.

Η οικογένεια, η οποία είχε διαφύγει από τη Συρία και είχε πέντε παιδιά, ήρθε στη Γερμανία το 2015. Στο Ντούισμπουργκ, οι πρόσφυγες είχαν επίσης ονομάσει το παιδί τους που γεννήθηκε το 2015.

Το ληξιαρχείο δεν είχε αντιρρήσεις για το όνομα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πόλης.

Κατ’ αρχήν, τα δικαστήρια αφήνουν στους γονείς μεγάλη ελευθερία κινήσεων στην ονοματοδοσία των παιδιών τους.

Ο καθοριστικός παράγοντας είναι ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού. Αυτό δεν συνέβη με το όνομα Άνγκελα Μέρκελ.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.