Γερμανία: Γυναικεία χορωδία σε σχολείο ύστερα από 1000 χρόνια

Μία ιστορική στιγμή συντελέστηκε σε καθολικό σχολείο στην πόλη Ρέγκενσμπουργκ στη Γερμανία, όπου για πρώτη φορά μετά από 1.000 χρόνια το εκπαιδευτικό ίδρυμα επέτρεψε τη συγκρότηση χορωδίας, αποτελούμενη από μαθήτριες

Περίπου… 1.000 χρόνια χρειάστηκε ένα καθολικό σχολείο στην πόλη Ρέγκενσμπουργκ, η οποία βρίσκεται στην «καρδιά» της Βαυαρίας της Γερμανίας για να επιτρέψει τη συγκρότηση χορωδίας αποκλειστικά μόνο από μαθήτριες.

Σε βίντεο που δείχνει το BBC, δείχνει τις μαθήτριες να σπάνε τα διαχρονικά, θρησκευτικά «ταμπού» και να τραγουδούν εκκλησιαστικούς ύμνους ως ξεχωριστή οντότητα στο Καθολικό Σχολείο.

Το σχολείο αποτελεί, μάλιστα, «έδρα» της χορωδίας των αγοριών μαθητών, γνωστή και ως «Domspatzen» και αποφάσισε μόλις πρόσφατα να φτιάξει ξεχωριστή χορωδία, συναποτελούμενη από μαθήτριες, μετά από σχεδόν δέκα αιώνες.

Μικρές μαθήτριες, που αποτελούν μέλη της χορωδίας αναφέρουν σχετικά με την πρωτοβουλία: «Με ενοχλούσε σχεδόν από πάντα που τα αγόρια είχαν εύνοια σε τέτοια πράγματα», προσθέτοντας:

«Ναι, θεωρώ σπουδαίο που πλέον γυναίκες μαθήτριες εντάχθηκαν στο σχετικό σχέδιο του σχολείου».

Μετά από πολλές πρόβες, που κράτησαν μέχρι και εβδομάδες, τα κορίτσια «έδωσαν» την πρώτη τους παράσταση σε Καθεδρικό Ναό την τέταρτη εβδομάδα της «Ελεύσεως» (σ.σ. Η Δεύτερη Έλευση σχετίζεται με το διάστημα των τεσσάρων εβδομάδων πριν τα Χριστούγεννα, κατά το οποίο οι Χριστιανοί προετοιμάζονται για τη Γέννηση του Ιησού Χριστού).

Γυναίκες που έδωσαν το παρών σε αυτήν την ιστορική στιγμή ανέφεραν ότι η εκκλησία απέκλειε τις γυναίκες από το να τραγουδούν στους χώρους τους και θεωρούν πολύ θετικό ότι τα ταμπού «έσπασαν» έστω και τόσο αργά στην εκκλησία του Ρέγκενσμπουργκ.

Πηγή: Reader | Φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.