Πράσινοι-SPD: Οι γυναίκες να κολυμπούν γυμνόστηθες στο Μόναχο

Οι Πράσινοι και το SPD θέλουν να αλλάξουν τους κανονισμούς κολύμβησης των κολυμβητηρίων του Μονάχου.

Κανείς δεν πρέπει να χρειάζεται να κρύβει το στήθος του στην πισίνα, ανεξαρτήτως φύλου. Αυτή ήταν η άποψη της δημοτικής συμβούλου των Πρασίνων Clara Nitsche πριν από εβδομάδες.

Τότε, απαίτησε από την εταιρεία κοινής ωφέλειας να αλλάξει τους κανόνες κολύμβησης. Διότι προς το παρόν, οι ναυαγοσώστες μπορούν να αποφασίσουν αν οι επισκέπτες τους φορούν την κατάλληλη ενδυμασία κολύμβησης.

Γενικό δικαίωμα topless και για τις γυναίκες στο Μόναχο

Τώρα η Clara Nitsche έχει αναλάβει επίσημα και πάλι το θέμα. Μαζί με τη συνάδελφό της στο δημοτικό συμβούλιο, Lena Odell, κατέθεσε πρόταση την Πέμπτη.

Ζητούν να επιτραπεί στις γυναίκες να κολυμπούν, να κάνουν ηλιοθεραπεία, να τρώνε πατατάκια στο περίπτερο και να κάνουν όλες τις άλλες δραστηριότητες που κάνουν συνήθως οι άνδρες στην πισίνα με μαγιό.

Ένα μαγιό είναι αρκετό – ανεξαρτήτως φύλου στο Μόναχο

“Δεν είναι πλέον σύμφωνο με την εποχή ότι οι γυναίκες πρέπει να περιμένουν να τους επιπλήξει ο ναυαγοσώστης αν κολυμπήσουν γυμνόστηθες”, λέει η Nitsche.

Πιστεύει: “Ένα μαγιό είναι αρκετό – ανεξάρτητα από το φύλο”. Θέλει να το διευκρινίσει αυτό προσθέτοντας μια ρήτρα στους κανονισμούς κολύμβησης (“Τα βασικά σεξουαλικά όργανα πρέπει να καλύπτονται”).

Είναι σημαντικό για την Odell το εξής: “Στις πισίνες του Μονάχου, όλοι πρέπει να αισθάνονται άνετα όταν κάνουν μπάνιο. Είτε ντυμένοι από την κορυφή ως τα νύχια είτε γυμνόστηθοι”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.