Habeck: Η Γερμανία δεν πρέπει να γίνει στόχος επίθεσης της Ρωσίας

Η γερμανική κυβέρνηση λαμβάνει επί του παρόντος πολύ προσεκτικές αποφάσεις για να “αποτρέψει μεγαλύτερο κακό”, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Χάμπεκ.

Ο Χάμπεκ ανακοίνωσε επίσης ένα “πασχαλινό πακέτο” που θα πάει στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

Περιλαμβάνει μια σειρά νομοθετικών αλλαγών για την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Habeck: Η Γερμανία θα φτωχύνει λόγω του πολέμου

Ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ απορρίπτει τα αιτήματα της Ουκρανίας να παράσχει πολύ μεγαλύτερη στήριξη στη χώρα στον αγώνα της κατά της Ρωσίας.

“Σε ό,τι κάνουμε, είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην κάνουμε κανένα απερίσκεπτο βήμα που θα μπορούσε να καταστήσει τη Γερμανία στόχο επίθεσης από τη Ρωσία”, δήλωσε ο αντικαγκελάριος στην εφημερίδα “Rheinische Post” σύμφωνα με προδημοσίευση.

Για την Ουκρανία, είπε, αυτό ήταν δύσκολο να κατανοηθεί. “Αλλά δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως μια ηθικά άψογη θέση στην πολιτική.

Αλλά υπάρχει πάντα η σκέψη της αποτροπής μεγαλύτερου κακού. Όλα τα πολιτικά βήματα απορρέουν από αυτό”.

Ο Χάμπεκ σχεδιάζει επίσης να δρομολογήσει τη μεγάλη νομοθετική του δέσμη μέτρων για την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας την ερχόμενη εβδομάδα.

“Με το πασχαλινό πακέτο, το οποίο πρόκειται να πάει στο υπουργικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα, έρχεται μια σειρά από νομοθετικές αλλαγές”, συνέχισε να λέει στην εφημερίδα.

Οι τελικές ψηφοφορίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά είναι πεπεισμένος ότι “όλοι στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα συμφωνήσουν με αυτό”.

Ο Χάμπεκ συνέχισε λέγοντας ότι πρόκειται για ένα “μεγάλο πακέτο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας” που θα συμβάλει στην “πραγματική υλοποίηση της ανεξαρτησίας και της ενεργειακής ασφάλειας”.

Αυτό περιλαμβάνει μια εκτεταμένη τροποποίηση του νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (EEG).

Αυτό θα δημιουργούσε κίνητρα ώστε η ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια να είναι αξιοποιήσιμη για τον τοπικό πληθυσμό επί τόπου – “με δική τους ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακούς σταθμούς στη στέγη, με μοντέλα ηλεκτρικής ενέργειας από ενοικιαστές, αιολικά πάρκα πολιτών”.

Η τροπολογία θα πρέπει επίσης να διασφαλίσει “ότι οι δήμοι μπορούν επίσης να συμμετέχουν άμεσα σε υφιστάμενα αιολικά πάρκα. Ειδικά για τις αγροτικές περιοχές, αυτό θα αποτελούσε επίσης οικονομικό πλεονέκτημα.

Ο Χάμπεκ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο μέλλον τα ομοσπονδιακά κράτη δεν θα μπορούν πλέον να υπερηφανεύονται για την “πρόληψη της αιολικής ενέργειας”.

“Η διαθεσιμότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθίσταται όλο και περισσότερο παράγοντας τοποθεσίας και αυτό θα επαναληφθεί και αλλού. Οι υπουργοί ενέργειας των ομοσπονδιακών κρατών το γνωρίζουν αυτό”.

Τη Δευτέρα, ο Χάμπεκ και η υπουργός Περιβάλλοντος Στέφι Λέμκε (Πράσινοι) σκοπεύουν επίσης να παρουσιάσουν βασικά σημεία για μια επέκταση της αιολικής ενέργειας που θα είναι συμβατή με τη φύση.

“Αυτό θα ρυθμίσει την επιτάχυνση της επέκτασης, την απόκτηση νέων περιοχών και ταυτόχρονα την προστασία των ειδών σε μια εντελώς νέα βάση”, ανακοίνωσε ο Habeck. “Αυτό θα λύσει πολλές συγκρούσεις”.

Το αντίστοιχο νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο τον Μάιο.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.